REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Siaubo viešbučio savininkus ištiko nelaimė  (nuotr. asm. archyvo)

Visai neseniai žiniasklaidoje garsiai nuaidėjus naujienai apie Alytaus rajone įkurtą šiurpinantį siaubo viešbutį, netikėtai jų savininkus spalio pabaigoje ištiko skaudi nelaimė. Spalio 26-ąją jaunos šeimos namai sudegė su visu jame buvusiu turtu.

11

Visai neseniai žiniasklaidoje garsiai nuaidėjus naujienai apie Alytaus rajone įkurtą šiurpinantį siaubo viešbutį, netikėtai jų savininkus spalio pabaigoje ištiko skaudi nelaimė. Spalio 26-ąją jaunos šeimos namai sudegė su visu jame buvusiu turtu.

REKLAMA

Dar prieš kurį laiką naujienų portalo tv3.lt kalbintas tatuiruočių meistras Evaldas Kazlauskas neslėpė džiaugsmo. Šiemet jam pagaliau pavyko įgyvendinti savo svajonę ir Alytaus rajone įkurti tikrų tikriausią siaubo viešbutį.

Ir nors atrodė, kad gyvenime ėmė šypsotis sėkmė, spalio 26-ąją Evaldas su savo žmona ir vos dviejų metukų sūnumi patyrė skaudžią nelaimę – šeimos namuose kilo gaisras.

Namuose nebuvo

Kaip tv3.lt pasakoja pats E. Kazlauskas, gaisras gyvenamajame name įvyko apie 16 val. dienos. Jis pats kaip tik tuo metu buvo išvažiavęs susipirkti kelių priemonių savo naujai įkurtam verslui.

REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi į siaubo viešbutį reikėjo nupirkti dar statybinių medžiagų, nes mes vis dar tobuliname jį, tai nutariau išvažiuoti iki statybinių medžiagų parduotuvės. Netrukus gavau skambutį, kad dega namas. Iš pradžių nesupratau, pasimečiau, o paskui kiek galėdamas greičiau išlėkiau namo“, – lemtingą akimirką prisimena vyras.

REKLAMA

Antrame aukšte miegojo sūnus

Evaldas sako, kad atvykus prie namo, gaisras jau buvo gerokai išplitęs. Tačiau didžiausia laimė vyrui buvo kieme pamatyti septyniolikmetį sūnėną ant rankų laikantį beveik dviejų metukų sulaukusį Evaldo sūnų. Mat būtent dvimetis miegojo šiame name.

„Mūsų vaikiukas miegojo antrame aukšte, kuriame visas ugnies židinys ir buvo. Jį kaip tik prižiūrėjo septyniolikmetis mano sūnėnas, kuris nepasimetė, užlipo į antrą aukštą, paėmė vaiką ir pabėgo iš namo.

Kai parvažiavau, name dar buvo likę katinai. Užsidėjau daugkartinę kaukę, kurią visada nešiojuosi nuo koronaviruso ir įbėgau į namą ieškoti gyvūnų. Nepavyko surasti, bet po visko radome juos po sofa. Po gaisro likome visi sveiki ir gyvi“, – pasakoja pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Evaldas sako, kad šiame name jis su žmona ir sūnumi gyveno pastaruosius dvejus metus bei priduria: „Su žmona dirbome, dirbome, įsigijome namą ir va... Likome be nieko. Ačiū Dievui, kad bent sveiki“, – atsidūsta jis.

Priežastis – galimai pirties kamine

Pasirodo, kad visas gaisras name kilo galimai nuo pirties kamino. Pats pašnekovas paaiškina, kad jų name pirtis nebuvo pilnai įrengta, trūko dar ir suolų. Tačiau šeima visą laiką pirtį užkurdavo tam, kad pašiltų visas pirmas namo aukštas:

„Jau antrus metus taip darydavome. Kas keisčiausia, nebuvo nei ugnies, nei dūmų. Krosnis buvo užgesusi, nebuvo nei žarijų, nieko – kaip užsidegė, neįsivaizduojame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai po visko sakė, kad galimai kamine kažkas užsidegė ir persimetė į stogą. Tada viskas ir sudegė, visi daiktai arba sudegę, arba sulieti vandens po gaisro. Nuotraukose gal nėra taip baisu, bet kai gyvai nueini – tragiškai atrodo“.

Apsistojo pas seserį

Kol kas šeima yra apsistojusi pas Evaldo seserį. Kol iki galo nėra sutvarkyti dokumentai, pora negali pradėti tvarkytis ir sudegusio namo. Taigi, kol kas nėra kur dėti daiktų, todėl šeimai labiau praverstų piniginė parama.

Pats vyras neneigia, kad kreiptis į kitus pagalbos jis nėra linkęs, tačiau tokios didelės šeimos tragedijos numatyti negali niekas.

„Esu ganėtinai drovus žmogus, bet mano draugas, taip pat tatuiruočių meistras, po gaisro paskambino man, sako Evaldai, atsiųsk rekvizitus, nuotraukas, papasakok, kas buvo. Viską jam nusiunčiau ir žiūriu, kad jau įrašą su pagalbos prašymu jis įdėjęs į internetą“, – šypteli vyras.

REKLAMA

Seniūnas: šeimą ištiko didžiulė nelaimė

Naujienų portalui tv3.lt susisiekus su Alytaus rajono Punios gyvenvietės seniūnu Gintautu Laukaičiu, jis patikino, kad šeima yra socialiai tvarkinga, o gaisras iš tiesų sunaikino visą turtą.

„Nukentėjo žmonės labai stipriai nuo gaisro. Atvažiavus prie namo atrodo, kad kaip ir nieko, tik stogas pradegęs, bet kai užeini į vidų, pamatai, kad viskas, kas buvo name arba sudegę, arba aprūkę, arba jau nebetinkama naudoti. Sienos, lubos, grindys, buitinė technika – viskas sugadinta. Tiesiog šią šeimą ištiko didžiulė nelaimė“, – patvirtina seniūnas.

Prisidėti prie pagalbos nelaimės ištiktai jaunai šeimai galite ir jūs šiuo būdu: Gavėjas: Ugnė Matulenaitė Kazlauskė, Banko sąskaita: LT587300010127754511, paskirtis: pagalba po gaisro.

Anksčiau rašytą straipsnį apie poros įkurtą unikalų siaubo viešbutį Alytaus rajone galite rasti čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų