REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš Kauno į Vilnių trečiadienį atskraidinta donoro širdis, pranešė Nacionalinis transplantacijos biuras (NTB).

Iš Kauno į Vilnių trečiadienį atskraidinta donoro širdis, pranešė Nacionalinis transplantacijos biuras (NTB).

REKLAMA

„Mirusiojo artimiesiems priėmus teigiamą sprendimą dėl organų ir audinių dovanojimo donorystei, transplantacijai tiko širdis, inkstai, ragenos ir kiti audiniai. Organų ir audinių laukę recipientai informuoti apie atsiradusį donorą“, – rašoma pranešime.

„Daugiau kaip parą trukę koordinavimo darbai pasibaigė operacinėse. Mirusiojo inkstai transplantuoti recipientui Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikose, širdis, kuri iš Kauno į Vilnių skubiai atgabenta Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų sraigtasparniu – Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikos Santaros klinikose“, – teigiama jame.

Anot NTB, išėmus širdį, ją būtina labai greitai persodinti, todėl šio organo pergabenimui į kitą miestą ar šalį visada pasitelkiamas sraigtasparnis.

REKLAMA
REKLAMA

Biuras taip pat praneša, kad, dar nesibaigus pirmajam transplantacijos procesui, Kauno klinikos informavo apie kitą potencialų donorą, kurio artimiesiems sutikus paaukoti organus ir audinius, transplantacijai paimta širdis, inkstai, kepenys, ragenos ir kiti audiniai.

REKLAMA

„Širdies ir inkstų persodinimo operacijos atliktos Kauno klinikose, kepenys greitosios medicinos pagalbos automobiliu operacijai atgabentos į Santaros klinikas“, – rašoma pranešime.

Kaip teigia NTB, išreikšti savo pritarimą organų donorystei gali kiekvienas pilnametis pilietis. Tai padaryti galima pasirašant sutikimą organų donorystei, o pasirašius – apie tai pasikalbėti su artimaisiais, kurie ir priimta lemiamą sprendimą mirties atveju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų