REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei savaitgalį nenorite daug laiko praleisti prie puodų, „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarko ir Ali Gadžijevas paruošė lengvus bei greit pagaminamus patiekalus.

Jei savaitgalį nenorite daug laiko praleisti prie puodų, „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarko ir Ali Gadžijevas paruošė lengvus bei greit pagaminamus patiekalus.

REKLAMA

Šefas Gian Luca paruošė Italijoje populiaraus troškinio Peperonatą receptą. Išvertus į lietuvių kalbą, Peperonata reiškia „pipirai“. Tai nėra aštrus troškinys, kadangi pagrindą sudaro saldžiosios paprikos. Jis puikiai tinka tiek šaltiems, tiek karštiems užkandžiams. O Gian Luca siūlo pasigaminti šį puikų troškinį savaitgalio pietums kartu su orkaitėje kepta vištienos krūtinėle.

Po gardžių pietų visada norisi ir skanaus deserto. Konditerijos profesionalas Ali siūlo išsikepti minkštus, drėgnus datulių pyragaičius, kuriuos skaniausia valgyti dar šiltus. O kol pyragaičiai keps, nepatingėkite labai greitai išsivirti karamelinį padažą. Jį pagaminti užtruksite vos dvi minutes, tačiau jis labai praturtins desertą.

Greiti ir labai gardūs patiekalai šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!

Paprikų troškinys Peperonata su vištiena

Jums reikės:

2 vištienos krūtinėlių

2 kiaušinių

200 g džiūvėsėlių

3 skirtingų spalvų paprikų

Įvairių spalvų vyšninių pomidoriukų

1 mėlynojo svogūno

2 skiltelių česnako

1 poro

1 vištienos sultinio kubelio

Alyvuogių aliejaus

Druskos

Pipirų

Gaminimas:

Kiaušinius išplakti su druska ir pipirais. Vištienos krūtinėles pamirkyti plakinyje, apvolioti džiūvėsėliuose, dar karta pamirkyti plakinyje ir vėl apvolioti džiūvėsėliais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje ape 30 min. Jei turite temperatūrą matuojantį zondą, tuomet vištieną kepkite tol, kol vidinė temperatūra pasieks 85°C.

REKLAMA
REKLAMA

Į 0,5 l vandens įdėti sultinio kubelį ir virti, kol ištirps. Susmulkinti česnaką bei svogūną ir kepinti keptuvėje su alyvuogių aliejumi ant silpnos kaitros. Kuomet suminkštės ir pradės skleisti kvapą, sudėti griežinėliais pjaustytą porą. Užpilti du samčius sultinio, kad daržovės pradėtų troškintis. Pomidoriukus supjaustyti pusiau ar į keturias dalis ir taip pat dėti troškintis į keptuvę. Paprikas išvalyti ir suplėšyti arba supjaustyti stambiais gabaliukais. Sudėti į keptuvę ir troškinti apie 10 min. Jei trūksta sultinio, po truputį pilti troškinimosi metu.

REKLAMA

Troškinį geriausia pateikti gilesnėje lėkštėje. Ant viršaus sudėti riekelėmis supjaustytą vištieną. Nepamirškite pabarstyti druska ir pipirais.

Datulių pyragaičiai su irisiniu padažu

Pyragaičio tešlai reikės:

270 g datulių

150 ml vandens

120 g sviesto

40 g rudojo cukraus

4 kiaušinių

260 g miltų

2 valg. š. kakavos

1 arb.š. kepimo miltelių

Karameliniam padažui reikės:

125 g grietinėlės

125 g rudojo cukraus

50 tamsaus muskovado cukraus

100 g sviesto

Šlakelio vanilės ekstrakto

Žiupsnelio druskos

Gaminimas:

Datules supjaustyti kubeliais ir apvirti vandenyje, kol suminkštės.

Cukrų išplakti su kambario temperatūros sviestu. Toliau plakant po vieną įmušti kiaušinius. Jie taip pat turi būti kambario temperatūros. Į gautą masę suberti sausus ingredientus ir sumaišyti iki vientisos masės. Galiausiai po truputį sudėti datules ir atsargiai permaišyti.

REKLAMA
REKLAMA

Masę sudėti į keksiukų formeles ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Karameliniam padažui pirmiausia pakaitinti grietinėlę su cukrumi.  Įpilti šlakelį vanilės ekstrakto ir įberti žiupsnelį druskos. Kuomet cukrus pilnai ištirpsta ir masė pradeda tirštėti, sudėti sviestą ir išmaišyti, kol ištirps.

Dar šiltus pyragėlius dėti į lėkštę ir užpilti karameliniu padažu.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų