Sultingi, minkšti ir tirpstantys burnoje naminiai kibinai pagal Editą

„Būtinai nors kartą pasigaminkite kibinus namuose – sultingus, minkštutėlius, tirpstančius burnoje. Iš nurodyto kiekio gavosi 25 kibinai ir vienas mažas kibiniukas“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

Kibinai (Nuotr. Oditėlės blogas)

Tešlai: 500 g miltų; 200 g šalto sviesto; 3 kiaušinių; 100 g grietinės; druskos.

Įdarui: 500 g kiaulienos sprandinės; 1 svogūno; 2 v.š. grietinės; saujelės smulkintų šv. krapų ir petražolių; druskos, juodųjų pipirų.

Aptepimui: 1 kiaušinio; 2 v.š. vandens.

1. Tešlai: miltus suberkite į dubenį ir sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą. Rankomis patrinkite sviestą su miltais, kol masė bus panaši į trupinius. Įdėkite žiupsnelį druskos ir viską išmaišykite.

2. Į išplaktus kiaušinius sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite. 

3. Plakinį supilkite į miltus ir išminkykite tešlą, kad neliptų prie rankų. Suformuokite apvalų gabaliuką, įdėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve apie 1val.

4. Įdarui: sprandinę supjaustykite mažais kubeliais, dėkite smulkiai sukapotą svogūną, krapus, petražolės, grietinę, pagardinkite druska ir nepagailėkite juodųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite.

5. Formavimas: iškočiokite tešlą, išspauskite skritulėlius (manieji buvo 12cm skersmens), dėkite mėsos įdaro. Užspauskite skritulėlio kraštus ir užlankstykite viršų.

6. Kibinus sudėkite ant kepimo skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu. Ant viršaus galite užberti sezamo sėklų. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–30min.

P. S. Mediniu pagaliuku keletą kartų pradūriau tešlą tam, kad išeitų susidarę garai ir tešla nesuplyštų. 


Rašyti komentarą...
M
Meiga
2020-10-26 17:02:36
Pranešti apie netinkamą komentarą
Aš irgi tokius gaminu, fantastiški!
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (4)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų