Lietuvių pamilti naminiai Kijevo kotletai – Liucija rekomenduoja išbandyti

„Nors kotletai Kijevo, bet lietuviškoje virtuvėje jie ypač populiarūs. Bene kiekvienoje kavinėje ar restorane Lietuvoje galite užsisakyti Kijevo kotletą. Taip pat juos nesudėtinga pasigaminti ir namuose. Kijevo kotletus galite patiekti su mėgstamomis daržovėmis, salotomis, ryžiais, bulvėmis ar pan., prie jų tiks visi mėgstami garnyrai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

Kijevo kotletai (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Kotletams reikės: 2 vištienos krūtinėlių; 3 kiaušinių; 125 ml miltų; ~300 ml džiūvėsėlių; 0,5 arb. š. česnako miltelių; 1 arb. š. smulkios druskos; 0,5 arb. š. juodųjų pipirų; 1 arb. š. džiovintų petražolių; druskos; juodųjų pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.

Sviestui: 120 g kambario temperatūros sviesto; 0,5 arb. š. česnako miltelių; ¼ arb. š. baltųjų pipirų; nedidelės saujos susmulkintų krapų ir petražolių mišinio.

Sviestas: sviestą reikėtų pasiruošti iš anksto, kad jis sustengtų. Sviestą sumaišome su prieskoniais, dedame ant maistinės plėvelės, susukame į storesnę virvelę, dedame į šaldiklį porai valandų arba paliekame pernakt sustengti.

Vištienos krūtinėles perpjauname išilgai perpus, kad turėtume 4 pjausnius. Ant pjaustymo lentelės patiesiame maistinės plėvelės, dedame vieną pjausnį, uždengiame plėvele ir gerai išmušame mėsos muštuku, kol pjausnys suplonės maždaug pora kartų. Mėsą muškite atsargiai, stenkitės, kad nesuplyštų. Pasistenkite išmušti keturkampę pjausnio formą. Taip išmušame kiekvieną pjausnį.

REKLAMA

Visus pjausnius apibarstome druska ir pipirais iš abiejų pusių. Ant vieno pjausnio krašto dedame maždaug rodomojo piršto ilgio sviesto gabalėlį. Sviestą pradedame sukti į pjausnį, užlenkiame pjausnio kraštus, kad kepant sviestas neišbėgtų.

Šiek tiek suspaudžiame kotletą. Susuktus mėsos gabalėlius iš visų pusių pabarstome šiek tiek druskos ir pipirų. Galime dėti į šaldytuvą valandai, kad sustengtų (nebūtina). Vienoje lėkštėje miltus sumaišome su 0,5 arb. š. druskos ir 1/3 arb. š. juodųjų pipirų.

Kitoje lėkštėje išplakame kiaušinius su pora žiupsnių druskos. Dar kitoje lėkštėje sumaišome džiūvėsėlius su prieskoniais. Keptuvėje ant truputį stipresnės vidutinės ugnies įkaitiname aliejų.

Kiekvieną pjausnį pirmiausia apvilgome miltuose, po to dedame į kiaušinį, tada į džiūvėsėlius, vėl į kiaušinį ir vėl į džiūvėsėlius. Ir dedame į keptuvę. Kepame apie 10 min iš visų pusių, kol gražiai apskrunda. Po to Kijevo kotletus dedame į kepimo skardą.

Orkaitę įkaitiname iki 200 C. Kijevo kotletus pašauname į orkaitę ir kepame dar 15-20 min. Patiekite su mėgstamais priedais. Skanaus!

P.S. Jeigu sviestas iš kotletų bekepant orkaitėje truputį išbėga – nieko tokio, visas sviestas iš vidaus neišbėgs.


Rašyti komentarą...
t
tolyphan
2020-10-23 09:41:15
Pranešti apie netinkamą komentarą
LEÈXI.ŇÈT - nuostabi paažinčių svetaainė suaaugušiеms, nоrintiems sųsiraasti paartnėrį, nоrintiеms pašimyleti
Atsakyti
0

X
Xh
2020-10-26 13:38:50
Pranešti apie netinkamą komentarą
Hmm
Atsakyti
0

R
Raimonda
2020-10-26 17:23:25
Pranešti apie netinkamą komentarą
Labai skanus me viena karta gaminau.❤
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (3)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų