REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Kėdainiškių pora pasiūlė Helovino pramogą  (tv3.lt fotomontažas)

Apie Helovino šventę sklando įvairių nuomonių. Vieni piktinasi, kad tai ne lietuviška tradicija ir nemato prasmės jos švęsti, o kiti pasipuošę kaukėmis ir kostiumais skuba gąsdinti draugų. Pastariesiems kėdainiškiai Gytis ir Dovilė Gaubiai siūlo Lietuvoje dar nematytą pramogą. Savo sodyboje „Adomaitynė“ jie įkūrė tikrą siaubo parką, kuriame netrūksta kraują stingdančių pramogų.

5

Apie Helovino šventę sklando įvairių nuomonių. Vieni piktinasi, kad tai ne lietuviška tradicija ir nemato prasmės jos švęsti, o kiti pasipuošę kaukėmis ir kostiumais skuba gąsdinti draugų. Pastariesiems kėdainiškiai Gytis ir Dovilė Gaubiai siūlo Lietuvoje dar nematytą pramogą. Savo sodyboje „Adomaitynė“ jie įkūrė tikrą siaubo parką, kuriame netrūksta kraują stingdančių pramogų.

REKLAMA

„Neturėjome, ką veikti“, – juokiasi Gytis, paklaustas, kaip jų porai kilo ši idėja. „O jeigu rimtai, tai praėjusiais metais Helovino proga pasipuošėme namus voratinkliais ir moliūgais, virėme moliūgų sriubą su vištos koja.

Pasidalijome tuo socialiniuose tinkluose ir vakare pas mus pradėjo važiuoti žmonės. Tie, kurie atvažiavo, skambino savo draugams, kvietė ir juos atvykti. Tada sulaukėme dar daugiau skambučių. Žmonės prašė, kad neišsiskirstytume, tai išėjo taip, kad sėdėjome iki 2 valandos nakties ir su visais šventėme Heloviną“, – pasakoja jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Žmonėms to reikia“

Sulaukę tokio didelio susidomėjimo, kėdainiškiai nusprendė šiais metais suorganizuoti tikrą siaubo fiestą. Visi norintys apsilankyti siaubo parke, gali tai padaryti kasdien, susitarę konkretų laiką su organizatoriais.

REKLAMA

Gytis neslepia, kad prireikė daug pastangų viską suorganizuoti. Siaubą keliančias dekoracijas ir instaliacijas jis kūrė beveik mėnesį.

„Viskas įrengta mūsų pačių rankomis. Kai kurias dekoracijas užsisakinėjome internetu, bet daug ką siuvome patys, pasirūpinome instaliacijomis, muzika. Keisčiausia, kad tai, ką turėtų daryti dvidešimt žmonių komanda, mes tai darome dviese.

Žinojome, kad šiemet žmonės tikrai atvažiuos. Todėl stengėmės sugalvoti ką nors įdomiau nei buvo pernai. Žmonėms to reikia“, – sako pašnekovas.  

Sulaukia ir neigiamų reakcijų 

Gytis neslepia, kad jų siūlomą pramogą kai kurie vertina skeptiškai. Daugiausiai neigiamų nuomonių organizatoriai susilaukia todėl, kad leidžia dalyvauti ir mažiems vaikas. Tačiau jie teigia, kad reikėtų į viską žiūrėti pozityviau, nes tai tik pramoga, kuria jie stengiasi suteikti žmonėms geras emocijas. 

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo neseniai atvažiavus viena šeima, sūnui gal septyni metai. Mačiau, kad linksma kompanija, tai užsidėjau kaukę ir nusprendžiau juos pagąsdinti. Pasislėpiau toje vietoje, kur mėtosi „nupjautos galvos“ ir kai jie buvo susikoncentravę į dekoracijas, iššokau.

Tėvai aišku krūptelėjo, o vaikas pradėjo juoktis ir sako: „Čia gi tas iš Pjūklo (veikėjas iš siaubo filmo – aut. past.). Nesitikėjau tokios vaiko reakcijos. Jam tikrai buvo smagu, o ne baisu. Girdėjau, kad kai kurie tėvai sako: „Aš tai bijočiau vaiką vesti į tokią vietą“. Tie vaikai daug didesnių baisybių mato žaisdami kompiuterinius žaidimus.

Mes mokame elgtis su vaikais, sudominti net pačius nedrąsiausius. Vasarą organizuojame stovyklas, kuriose mokome išgyvenimo, einam į žygius, užsiimame smagiomis veiklomis, todėl tikrai žinome, kaip reikia elgtis su vaikais“, – teigia vyras.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nėra čia pas mus taip šiurpu. Viskas priklauso nuo to, kiek žmogaus fantazija jam leidžia. Mes suteikiame progą pasilinksminti, sudarome sąlygas pačių žmonių fantazijai juos įbauginti.

Jie eina tamsiu mišku, girdi iš neaišku kur sklindančią šiurpią muziką, mato siluetus. Ir tada jie patys pradeda fantazuoti, kad kas nors išlįs iš miško glūdumos“, – priduria Gytis. 

Pranoko savo lūkesčius

Tai kaipgi ten viskas atrodo? Organizatorius teigia, kad kraują stingdančių elementų tikrai netrūksta. Visas veiksmas vyksta miške. Atvykę į siaubo parką lankytojai turi praeiti pro voratinklių tunelį, o miške įrengtas projektorius sudaro vaizdą, tarsi vorai vaikščioja po visą mišką. Eidami toliau lankytojai susiduria su siaubo filmo „Skambutis“, „Anabelė“ ir „Pagieža“herojais.

REKLAMA

„Padarėme, kad atrodytų tarsi Pagieža išlenda iš televizoriaus ekrano. Ši dekoracija itin tikroviška, pranokome patys save“, – džiaugiasi Gytis.

Toliau eidami aklinoje tamsoje, lankytojai susiduria su nuotaka giltine. Tačiau ją išvysta tik priėję, nes apšvietimas įsijungia nuo judesio. Paėjus pora žingsnių, jiems prieš akis išdygsta kabantis vaiduoklis ir kunigas giltinės veidu. Ir tai dar ne viskas. Tačiau daugiau detalių Gytis nelinkęs atskleisti.

„Neįmanoma to nupasakoti. Atvykite ir patys viską patirsite“, – šypsosi jis.  

Taip pat atvykę į „Adomaitynės“ sodybą žmonės gali ne tik išbandyti siaubo pramogą, bet ir pasigrožėti Gyčio ir Dovilės auginamais gyvūnais. Be perlinių danielių, povų, dekoratyvinių balandžių, jie augina ir didžiausią Lietuvoje fazanų kolekciją. Taip pat parke yra įkūrę erdvę mažiesiems – „Triušių kaimelį“.  

REKLAMA

Organizuos tikrą siaubo fiestą

Nors siaubo pramogą galima išbandyti kasdien, Gytis tikina, kad Helovino naktį „Adomaitynės“ sodyboje laukia dar daugiau nuotykių. Kėdainiškių pora ruošia šventę „Košmarai atgimsta čia“.

„Nepamirštami, siaubą keliantys vaizdai, pokalbiai su šmėkla, tikro kirvio svaidymo dartai ir akistata su miško vaiduokliais. Atykusių laukia dvi zonos: drąsos ir esktremalioji. Tiems, kurie įveiks visas užduotis bus įteiktas bebaimio diplomas. Ruošiu ir smagių žaidimų.

Vėliau šildysimės prie laužų bei vaišinsimės moliūgiene su vištų kojomis. Ir tai tik smulkmenos, kurios laukia atvykusių“, – intriguoja Gytis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bilietus galima įsigyti internetu 

Norintys atvykti, iš anksto gali įsigyti bilietus internetu. Taip pat tokia galimybė bus ir renginio vietoje. Kėdainiškiai pasakoja kasdien sulaukiantys skambučių dėl artėjančios šventės. Todėl tikisi, kad švęsti Helovino atvyks keli šimtai žmonių.

„Kadangi viską darome dviese, bilietai mums truputį palengvina darbą. Galime įsivertinti, kiek žmonių planuoja atvykti, pagal tai sprendžiame, kiek reikia ruoštis. Pasimokėme iš praeitų metų, kai virėme moliūgienę su vištos koja.

Prieš vidurnaktį baigėsi sriuba, o žmonės ir toliau važiavo, klausė, kur ta sriuba, apie kurią visi taip pasakoja. Kai kurie liko nepatenkinti, nes negalėjo paragauti. Todėl šiemet ruošiamės daug rimčiau. Dabar jau ir draugų prašome, kad padėtų, dviese suvaldyti tokį kiekį žmonių sunku.

REKLAMA

Jau dabar yra užsiregistravę daugiau kaip 100 norinčių. Žmona kasdien sulaukia skambučių, kai kurie sakė bilietus pirks vietoje, todėl, manau, kad sulauksime daug lankytojų. Nenustebsiu jei bus ir 300 žmonių“, – pasakoja Gytis. 

Bilietų kainos:

Vaikams iki 3 metų – nemokamai

Nuo 12.00 iki 18.00 valandos:

Vaikams nuo 3 iki 14 metų kaina 3 eurai, o nuo 14 metų – 4 eurai.

Nuo 18.00 valandos iki vidurnakčio:

Vaikams nuo 3 iki 14 metų kaina 5 eurai, o nuo 14 metų – 6 eurai.

Įsigytas bilietas galioja nuo spalio 15 iki spalio 31 dienos, iki panaudojimo.

Bilietus galite įsigyti paspaudę šią nuorodą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų