REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Virtuvė – ta vieta, kurioje susidaro palankios sąlygos kauptis įvairiems nešvarumams, todėl palaikyti nuolatinę švarą gali tapti gana sudėtinga. 

Virtuvė – ta vieta, kurioje susidaro palankios sąlygos kauptis įvairiems nešvarumams, todėl palaikyti nuolatinę švarą gali tapti gana sudėtinga. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dalijamės lengvais būdais, kurie padės palaikyti švarą virtuvėje. 

Plytelių valymas 

Didelės ar mažos, akmeninės ar stiklinės – bet kokio tipo plytelėse yra daug nešvarumų. Jos nuolatos apsitaško gaminant valgį ir plaunant indus, todėl jos reikalauja nuolatinio valymo. Šis siūlomas valymo būdas padės lengvai atsikratyti susikaupusių nešvarumų ir suteiks virtuvės plytelėms spinde-sio. 

REKLAMA

Ant plytelių pabarstykite sodos ir užpurkškite acto arba 1/4 puodelio baliklio. Palikite keletai minučių, nuvalykite nešvarumus ir viskas – jūsų plytelės lyg naujos! 

Šaldytuvo valymas 

Kartais pakanka nepastebėti vieno sugedusio produkto ir štai jau šaldytuvas skleidžia itin nemalonų kvapą net jį išvalius. Laimei, įkyraus iš šaldytuvo sklindančio kvapo galima atsikratyti gana paprastai. 

Vienas patikimiausių būdų – išvalykite šaldytuvą patikimu sodos ir acto mišiniu. 

Taip pat kvapą gali panaikinti bulvių žievelės, pusė apelsino ar citrinos su gvazdikėliais. Jei esate vanilės mėgėjai – paimkite vanilės ekstraktu mirkytą medvilnės gabalėlį ir įdėkite į šaldytuvą mažame dubenyje. 

REKLAMA
REKLAMA

Besitaškančio vandens problema 

Sunku paneigti, kad po kiekvieno pasinaudojimo virtuvės maišytuvu plaunant indus, norint nusiplauti vaisių ar kitais atvejais, visada atsiranda ir papildomo darbo – išvalyti aplink prisitaškiusį vandenį. Kitu atveju, jei pasižiūrima į tai atsainiai ir vanduo nenuvalomas – vėliau tenka šveisti kieto vandens paliktas dėmes. 

Aukštos kokybės virtuvės gamintojai „Franke“ (aktyvi nuoroda) siūlo išeitį – maišytuvus „Franke Armaturen - Laminarstrahl“ – išskirtinę technologiją, kurios pagalba vanduo nėra prisotinamas oro, todėl srovė yra vientisa ir nesitaško. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skirtumus pamatykite vaizdo įraše:

Mažiau priežiūros reikalaujanti virtuvės įranga 

Žinoma, įsirenginėjant ar atsinaujinant virtuvę, svarbu pasirinkti ir įrangą, kuri nereikalautų per daug priežiūros, taip palaikyti nuolatinę švarą bus kur kas paprasčiau. Pavyzdžiui, ypač lengvai valoma ir mažai priežiūros reikalaujanti keraminė „Franke“ plautuvė nereikalaus dažnai šveisti kieto vandens paliktų ar kitų dėmių. Kitas variantas, norintiems švaros – „Franke“ granitinė plautuvė, kurios sudėtyje esantys sidabro jonai neleidžia plautuvės paviršiuje daugintis bakterijoms. 

Besirenkantiems maišytuvą ir siekiantiems palengvinti savo buitį, „Franke“ pataria rinktis nerūdi-jančio korpuso maišytuvus, kurių paviršius, atsparus braižymams, galima valyti įvairiomis: tiek cheminėmis, tiek nukalkinimo, priemonėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų