REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Anglijoje kartu negyvenančioms poroms dabar jau leidžiama susitikinėti ir užsiimti seksu, bet vienos nakties nuotykiai dar vis draudžiami, rašoma bbc.com.

Anglijoje kartu negyvenančioms poroms dabar jau leidžiama susitikinėti ir užsiimti seksu, bet vienos nakties nuotykiai dar vis draudžiami, rašoma bbc.com.

REKLAMA

Rugpjūčio mėnesį „Terrence Higgins Trust“ išleido rekomendacijas seksu užsiimantiems žmonėms vengti bučinių, dėvėti veido apsaugas ir rinktis tokias pozas, kurių metu vieno partnerio veidas būtų priešais kito partnerio veidą. Teigiama, kad nuo tada rekomendacijos nepakito.

„COVID–19 pandemijos metu geriausias sekso partneris esate jūs patys arba žmogus, su kuriuo gyvenate tuose pačiuose namuose. Be to, reikėtų laikytis socialinio atstumo, dažnai plautis rankas ir dėvėti veido kaukę. Žinoma, nerealistiška žmonių reikalauti neapibrėžtam laikotarpiui atsisakyti sekso, ar tai būtų „įtvirtinti“ santykiai, ar ne“, – teigiama šios organizacijos išleistame pranešime.

Kaip saugiausi variantai rekomenduojama masturbacija, sekso žaislai, telefoninis ar internetinis seksas.

Tačiau jei seksu užsiimate su žmonėmis, kurie negyvena kartu, svarbu apriboti partnerių skaičių. Kaip ir visais kitais atvejais, reikėtų turėti omenyje COVID–19 simptomus, jei jie pasireikštų jums patiems arba partneriui, ir tokiu atveju izoliuotis. Jei ruošiatės susitikti su nauju žmogumi, patariama pasiteirauti, ar kas nors iš su šiuo žmogumi gyvenančių žmonių serga koronavirusu arba turėjo jam būdingų simptomų.

REKLAMA
REKLAMA

Ar virusas plinta lytiniu keliu?

Virusas gali plisti per seiles, gleives ir oro lašeliniu būdu, jei žmogus serga virusu, o taip pat kontakto būdu per kietus paviršius.

REKLAMA

„Jei ruošiatės liesti vienas kito lytinius organus, greičiausiai tuo pačiu metu bučiuositės, o puikiai žinome, kad virusu užsikrečiama per seiles“, – kovo mėnesį radijo laidoje sakė dr. Alexas George.

Dr. A. George yra greitosios pagalbos medikas ir buvęs realybės šou „Love Island“ dalyvis. Jis teigė, kad koronaviruso pavojų padidina „bet kokia galimybė juo užsikrėsti – iš burnos į rankas, į lytinius organus, į kito žmogus nosį ar burną.“

Būtent todėl patariama nesibučiuoti ir sekso metu dėvėti kaukes, o taip rinktis tokias pozas, kurios nebūtų „veidas į veidą“. Viruso dalelių taip pat aptinkama spermoje bei išmatose, todėl būtinai naudoti prezervatyvus. Ir žinoma, kaip ir po bet kokios kitos veiklos, privaloma mažiausiai 20 sekundžių plautis rankas arba naudoti rankų dezinfekcijos priemones prieš seksą ir po jo.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat primenama, kad svarbu nuolat rūpintis savo lytine sveikata ir prieš vėl pradedant lytinį gyvenimą išsitirti dėl lytiniu keliu plintančių ligų.

„Karantino metu daugelis žmonių turėjo mažiau lytinių partnerių, jei išvis jų turėjo, todėl dabar – puikus laikas pasitikrinti, ar nesergate jokiomis lytiškai plintančiomis infekcijomis ar ŽIV“, – rašoma organizacijos išleistose rekomendacijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų