Nesudėtingai paruošiami maltos mėsos kukuliukai grybų padaže: apsilaižysite pirštelius

Praėjusio sekmadienio TV3 laidoje „La Maistas“ virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius svečiavosi „Sofos Ūkininkų“ sodyboje ir su šeiminke Egle ruošė ypatingai gardžius patiekalus iš grybų.

Mėsos kukuliai su grybų padažu (nuotr. Organizatorių)
9

Laidos viešnia Eglė pamini, kad šių metų grybų kiekis maloniai nustebino, nes jų augo labai daug ir tokiose vietose, kur net nesitikėtum jų atrasti. Tad tai puiki galimybė išbandyti įvairiausius, gardžiausius patiekalus su grybais.

Laidos viešnia Eglė ruošė svieste keptų grybų užkandėles. Vos tik prisirinkus grybų labai tinka ruošti šį užkandį, nes šiam patiekalui naudojami tik gražūs, sveiki ir švarūs grybai.

(9 nuotr.)
FOTOGALERIJA. „La maistas“ laidoje – patiekalai iš grybų

Laidos šefas Vylius pamini grybus, vadinamus kalpokais. Šie balti maži grybukai labai praverčia kaip puikus prieskonis virtuvėje. Grybukus reikia sudžiovinti, sumalti ir tuomet šiais intensyvaus ir labai puikaus skonio milteliais gardinti sriubas, troškinius ir kitus mėgstamus patiekalus.

Vylius gamino maltos mėsos kukuliukus grybų padaže. Antrasis laidos šefas Tomas, senovinės virtuvės žinovas, parodė, kaip paruošti gardžias šviežių baravykų salotas.

Maltos mėsos kukuliukai grybų padaže

Mėsos kukuliai su grybų padažu

Šis patiekalas puiki pietų idėja – nesudėtinga paruošti, bet kaip skanu ragauti! Patiekalą tinka gardinti šviežia kalendra arba pertražolėmis, tačiau svarbu žalumynus dėti pačioje gaminimo pabaigoje, kad išsaugotų savo puikų aromatą ir skonį.

Receptą pamatykite čia

Svieste keptų grybų užkandėlės

Svieste keptų grybų užkandėlė

Šį užkandį būtina pasigaminti vos grįžus iš grybavimo. Patiekalui naudojami gražiausi, sveikiausi, švariausi grybai. Gaminau su baravykais ir rudmėsėmis, taip pat tinka ir voveraitės. Galima ruošti su šviesia duona, tamsia ar kita mėgstama. 

Receptą pamatykite čia

Šviežių baravykų salotos

Baravykų salotos

Akimirksniu paruošiamos baravykų salotos – labai gardžios ir rudeniškos. Tiesa, keisti kitais grybais nepavyks, šios salotos ruošiamos tik su baravykais.

Receptą pamatykite čia


Rašyti komentarą...
M
Mari
2020-10-06 16:02:43
Pranešti apie netinkamą komentarą
Čia visada laižo pirštus, fuuuuu
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų