REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kūdikio susilaukusi veganinės mitybos besilaikanti pora nusprendė, kad vos metukų mažylė taip pat turi pratintis prie veganizmo.

Kūdikio susilaukusi veganinės mitybos besilaikanti pora nusprendė, kad vos metukų mažylė taip pat turi pratintis prie veganizmo.

REKLAMA

Deja, naudingų medžiagų pritrūkęs vaiko organizmas patyrė išsekimą, o medikai pripažino, kad laikinai netgi buvo pažeistos ir mergaitės smegenys, istoriją pasakoja portalas „Mirror“.

Australijoje gyvenanti pora dėl legalių priežasčių negali būti įvardyta, kad ateityje nebūtų pakenkta jų dukrai. 2017 m., kai kūdikiui buvo vos keli mėnesiai, motina nusprendė, kad reikia nutraukti maitinimą krūtimi ir vietoje to mergaitė gaudavo namuose gaminto pieno pakaitalą. T.y. sumaišytus kokosų vandenį ir specialius miltelius.

Kadangi mažylė reguliariai lankėsi pas gydytojus, daktaras motiną perspėjo, kad tokia mityba kūdikiui nėra tinkama, jos organizmui nepakanka gaunamų medžiagų ir mineralų, tokia dieta nėra maistinga. Tačiau vietoje to, kad tėvai sureaguotų į gydytojų pastabas, jie nusprendė nebesilankyti poliklinikoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip viešinama teismo dokumentuose, išėjusi iš poliklinikos 32-ejų kūdikio mama mylimajam teparašė: „Jie mano, kad ji neteko svorio ir yra išsekusi“.

REKLAMA

Praėjus vos metams, 2018 m. rugpjūtį mergaitė buvo skubiai atgabenta į ligoninę ir pajungta prie gyvybę palaikančių aparatų. Mažylė buvo tragiškos būklės: jai buvo prasidėjęs vidinis kraujavimas, kraujo buvo ir jos išmatose, į buvo nusidraskiusi kūną iki baisių žaizdų, taip pat oda buvo netekusi „sveikos“ spalvos.

Atlikus tyrimus pripažinta, kad mergaitės mityboje visiškai nebuvo baltymų, per dieną suvartojamas kalorijų kiekis buvo gerokai per mažas. Dažniausiai tokios būklės vaikai būna badą patiriančiose šalyse.

Taip pat paviešinta, kad likus savaitei iki kol mažylė pateko į medikų rankas, jos tėtis socialiniuose tinkluose įvairiose grupėse domėjosi, ką daryti, jei vaikas nustoja gerti vandenį ir, esą, šiuo metu vaikas laikosi vaisių dietos.

REKLAMA
REKLAMA

Patekusi į ligoninę, vyresnė nei vienerių metukų mergaitė svėrė vos 6 kg. Mergaitei dėl silpnumo atrofavosi raumenys, visas kūnas buvo suglebęs, organizmas – išsekintas, dėl netaisyklingos mitybos jai išsivystė cerebrinis paralyžius.

Tėvai sulaukė ir teismo bausmės – jiems paskirta metai laiko viešųjų darbų, taip pat privalomas lankymąsis pas psichologus. Šiuo metu mergaitei jau treji, ji gyvena tik su mama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų