REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
S. Rasiukevičienė pralaimėjo kovą su klastinga liga (nuotr. asm. archyvo)

Vos prieš savaitę laiko naujienų portale tv3.lt dalijomės pagalbos prašymu jaunai šilutiškei. Moteriai rugpjūčio mėnesį buvo diagnozuota paskutinė vėžio stadija. Tačiau penktadienio rytą redakciją pasiekė skaudi žinia – su liga kovojusi Simona Rasiukevičienė pralaimėjo savo gyvenimo kovą. Tai patvirtino moters artimieji. 

5

Vos prieš savaitę laiko naujienų portale tv3.lt dalijomės pagalbos prašymu jaunai šilutiškei. Moteriai rugpjūčio mėnesį buvo diagnozuota paskutinė vėžio stadija. Tačiau penktadienio rytą redakciją pasiekė skaudi žinia – su liga kovojusi Simona Rasiukevičienė pralaimėjo savo gyvenimo kovą. Tai patvirtino moters artimieji. 

REKLAMA

Iš Šilutės kilusi Simona Rasiukevičienė (33) ilgą laiką gyveno gana aktyvų gyvenimą, viena augino mažametę dukrelę, o visai neseniai nutarė tapti ir Tauragės Kęstučio bataliono savanore. Tačiau ji net neįtarė, kokį skaudų ir sunkų išbandymą jai yra paruošęs likimas.

Paskelbus straipsnį apie Simonos ligą, internete atsirado gausybė žmonių, moters pažįstamų, kurie jai negailėjo gražių žodžių. Pasak jų, Simona visuomet būdavo plačiai besišypsanti, nuotaikinga ir visada pasiryžusi padėti aplinkiniams. 

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto Simonos Rasiukevičienės gyvenimas nutrūko, sulaukus vos 33-ejų metų. Be mamos liko mažametė jos dukrytė Dominyka. Žinią apie moters netektį patvirtino Simonos artimieji bei Kęstučio bataliono atstovai. 

REKLAMA

Dar prieš savaitę kalbant su pačia Simona, moteris tikino, kad ji norėtų, kad surinkti geradarių žmonių pinigai po jos išėjimo liktų jos dukrytei.

Primename vos prieš savaitę aprašytą Simonos istoriją:

„Vėžys paveikia mus visus, kad ir kas tu bebūtumei – dukra, mama, sesuo, draugas, bendradarbis, daktaras ar pacientas, yra pasakiusi Dženifer Aniston. Prisidėkime ir padėkime Kęstučio bataliono VI laidos NPPKT karei, laikinajai jaunesniajai eilinei Simonai Rasiukevičienei grėsmingos ligos akivaizdoje. Simona viena augina 4 metų dukrytę Dominyką ir kovoja su sunkia onkologine liga“, – toks pranešimas visai neseniai pasirodė Tauragės Kęstučio bataliono „Facebook“ puslapyje.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt praeitą savaitę susisiekus su pačia Simona, ji tuomet sunkiai rinko žodžius ir nepajėgė tramdyti ašarų. Moteris  iš paskutiniųjų jėgų kovojo už savo gyvybę, o dar visai neseniai ji buvo aktyvi, niekuo nesiskundusi savanorė.

Aktyviai sportuodavo 

Viena 4,5 metukų dukrytę Dominyką auginusi Simona Rasiukevičienė pasakojo, kad nors tuomet ji ir gulėjo Tauragės paliatyvos slaugos namuose, vis dėlto oficialiai ji vis dar buvo Kęstučio bataliono savanorė.

Ilgą laiką aktyviai gyvenusi moteris niekada nesiskundė savo sveikata, buvo itin aktyvi ir stiprios fizinės formos, būtent dėl to ji ir panoro tapti savanore kare.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš tikrai buvau labai aktyvi, jaučiausi stipri ir fiziškai pasiruošusi eiti tarnauti. Lankydavausi ir salėje, svarmenis kilnojau, važinėdavau dviračiu, eidavau į žygius po įvairius regioninius parkus, tikrai nemažai kilometrų“, – tuomet prisiminė paliatyvos slaugos namuose gulėjusi moteris.

Trūko geležies 

Prieš gerą pusmetį Simona buvo pajutusi silpnumą, kuris tam tikromis dienomis pasireikšdavo jėgų trūkumu. Tačiau pati moteris tai susiedavo su žemesniu kraujo spaudimu, kuris būdavo dažnas.

Dukrelę auginusi moteris taip pat kurį laiką besimaitino veganiškais bei vegetariškais principais, todėl nutarė pasitikrinti ir savo kraują.

REKLAMA

„Nuėjus pas šeimos gydytoją, pasitikrinau kraują, trūko šiek tiek geležies. Pavartojus 3–4 mėnesius lyg ir viskas pagerėjo, nieko kito gydytoja kaip ir nepastebėjo. Aš vėl jaučiausi sveika, nors tie silpnumai kartais vis dar užeidavo“, – atvirai savo istoriją pasakojo ji.

Prieš išeinant tarnauti, Simona pajuto skrandžio skausmus. Ilgą laiką moteris maitinosi gana įvairiai, stengdavosi atsirinkti tokius produktus, kurie geriausiai tikdavo jos organizmui.

Kolegės galvojo, kad laukiasi 

Taip jau sutapo, kad skrandžio skausmai moterį ėmė kamuoti kaip tik tada, kai ji į mitybą pradėjo įvedinėti pieno produktus, todėl pagalvojo, kad skrandžio skausmus sukelia būtent jie.

REKLAMA

„Galvojau, kad nuo jų paskaudėdavo vis, bet po poros savaičių mane suėmė stiprūs diegliai. Lankiausi pas gimines Šilutėje ir išsikviečiau greitąją pagalbą.

Man padarė tyrimus, pasakė, kad žarnyno uždegimas, išrašė virškinimui gerinti vaistų. Sakė, kad mane stebės. Su tais virškinimo fermentais savaitgalį išėjau namo ir pirmadienį išvykau tarnauti“, – rugpjūčio mėnesio įvykius tuomet prisiminė dukrelę auginusi vieniša mama.

Kęstučio batalione Simona spėjo pabūti vos savaitę. Moterį ėmė varginti skausmai, o jos pilvas pūtėsi taip stipriai, kad kambario draugės ėmė galvoti, kad moteris laukiasi.

Nustatė skrandžio vėžį 

Pati Simona tuomet prisiminė, kad septintą dieną pilvo skausmai tapo nepakenčiami, todėl ji iš pat ryto apsilankė medicinos punkte su klausimais, kodėl jai taip skauda:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iš ten papuoliau į Tauragės ligoninę ir ten jau viskas pajudėjo. Pirmoji operacija, tada išvykau į Klaipėdą, ten gydžiausi. Vėl operacija didžiulė, supjaustytas pilvas, išvesta per šoną stoma.

Vėžys paplitęs po visą mano organizmą, paskutinė stadija. Labai gaila, kad mano vėžys vis dar nėra gydomas, kadangi buvo būtinos šalutinės operacijos tam, kad išgelbėtų mano gyvybę, nes žarnynas trūko ir viskas viduje išsiliejo.“

Vėžys Simonai prasidėjo skrandyje, tačiau dabar jis buvo išplitęs po kitus organus: žarnyną, kiaušides ir pan. Moters organizmas paskutiniu metu buvo ypač nusilpęs, todėl pirmiausia reikėjo jį sustiprinti, kad būtų galima gydyti vėžį ir taikyti chemoterapiją.

REKLAMA

Ligos žaibiškumu negalėjo patikėti ir medikai 

Simona chemoterapiją turėjo vos vieną kartą, po to, kaip sakė pati, atsidūrė ant operacinio stalo.

„Iki šiol buvo gydoma daugybė žaizdų žarnyne, skrandyje. Jos yra ir iš vidaus, ir iš išorės, o vėžys kol kas gydomas nėra“, – sakė ji. Praeitą savaitę sustiprėti Simonai sekėsi itin sunkiai. Moteris ištisai jausdavo silpnumą, nuovargį, ją pykindavo:

„Jaučiu daug įvairių šalutinių poveikių. Man ištisai bloga, aš vemiu, esu maitinama per veną, kadangi organizmas atmetė ir vandenį, ir maistą. Man labai sunku stiprėti, kad galėčiau važiuoti į chemoterapiją.“

REKLAMA

Moteris tuomet sakė, kad oficialiai vėžio diagnozė jai buvo nustatyta vos prieš mėnesį, rugpjūtį. Net ir patys medikai sunkiai galėjo patikėti, kad visą šį laiką Simona jautėsi kuo puikiausiai, kol jos organizme plėtojosi agresyvus vėžys:

„Viskas įvyko žaibiškai, niekas netiki. Sako, gal esate boksininkė ar sumušta, viskas kaip košė viduje. Niekas nesupranta, kaip aš galėjau taip gerai jaustis, taip atrodyti, sportuoti, auginti raumenis, būti aktyvi ir stiprėti turėdama tokią ligą.“

Be mamos liko mažametė Simonos dukrelė. Pati Simona prieš išėjimą sakė, kad norėtų, jog visi geradarių žmonių pinigai po jos mirties liktų dukrytei. Prisidėti prie pagalbos nelaimės ištiktai šeimai galite šiuo būdu: SWED SIMONA RASIUKEVIČIENĖ LT887300010088019861.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų