REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mama atsiminė, kaip savo sūnų nuvedė pas gydytojus, pastebėjusi neįprastą žymę ant sūnaus rankos po sužeidimo.

Mama atsiminė, kaip savo sūnų nuvedė pas gydytojus, pastebėjusi neįprastą žymę ant sūnaus rankos po sužeidimo.

REKLAMA

Moteris papasakojo, kaip įbrėžimas ant sūnaus rankos vos nesukėlė gyvybei pavojų keliančio kraujo užkrėtimo. Mama tikina, kad „raudona linija“ buvo ženklas, kad reikia sūnų vežti pas gydytoją.

Rašydama tėvų grupėje Instagrame moteris atskleidė, kad sūnus parkrito ir užsigavo zoologijos sode. „Tiny Hearts Education“ grupėje ji rašė:

„Maždaug prieš savaitę mano jauniausias sūnus nukrito zoologijos sode. Jis smarkiai užsigavo, bet grįžus namo sutvarkiau žaizdą. Paskambinau į mokyklą ir pranešiau apie žaizdą, kad jie žiūrėtų, kad jis dažnai plautųsi rankas, nes kaip tik tą dieną su klase buvo organizuojami sodo darbai – labai stengiausi, kad jo žaizda neužsikrėstų.“

Mama sako po kelių dienų pastebėjusi, kad žaizda neatrodo infekuota, bet ji atkreipė dėmesį į „raudoną liniją“. Ji tęsia: „Nebuvau rami, nes palei veną pastebėjau raudoną liniją. Tada patikrinau jo alkūnę – tas pats.“ Tuomet moteris net ir ne darbo dienos metu nuvežė vaiką pas gydytoją, o žaizdą pamatęs gydytojas ją pagyrė už tai, kad mama sugebėjo atpažinti bėdą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, kad aštuonmetis berniukas buvo užsikrėtęs limfangitu, kuris gali išsivystyti į kraujo užkrėtimą, vadinamą sepsiu. Gydytojas vaikui paskyrė antibiotiką, kuris padeda, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Dabar ši mama kitus tėvus ragina atkreipti dėmesį į tokius dalykus, ypač po to, kas prieš dvejus metus nutiko jos draugės sūnui. Ji pasakoja:

„Jei pastebite tokią raudoną liniją, einančią nuo žaizdos, kuo greičiau vežkite vaiką pas gydytoją. Tikiuosi, kad šis įrašas kam nors padės, kaip man padėjo prieš dvejus metus pamatytas mano draugės įrašas.“

KAS YRA SEPSIS?

Sepsis nėra dažna infekcija, bet ji gali būti labai rimta. Negydomas, sepsis gali sukelti daugybinį organų nepakankamumą, o blogiausiais atvejais – net mirtį. Ši mirtina infekcija per metus visame pasaulyje nužudo šešis milijonus žmonių. Sepsio simptomai gali būti įvairūs, jie dažniausiai priklauso nuo žmogaus amžiaus.

Paprastai jie primena antrinius gripo simptomus – tai gali būti drebulys, karščiavimas, orientacijos praradimas ir vėmimas. Didžiosios Britanijos sveikatos tarnyba įspėja, kad vaiką vežti į ligoninę reikia tuo atveju, jei pasireiškia bėrimas, vaikas yra pamėlęs ar pabalęs, mieguistas, niekaip neišsibudina, sunkiai kvėpuoja, neįprastai karščiuoja ir yra sušalęs, pasireiškia priepuoliai ar išmušimas dėmėmis, kurios nenublanksta jas paspaudus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų