REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keliauti Lietuvoje galime visais metų laikais! Atrasti gražiausius Lietuvos miestelius ar jau ne kartą lankytas vietas kitu metų laikų yra dar viena nauja patirtis.

Keliauti Lietuvoje galime visais metų laikais! Atrasti gražiausius Lietuvos miestelius ar jau ne kartą lankytas vietas kitu metų laikų yra dar viena nauja patirtis.

REKLAMA

Ruduo nuspalvina medžių lapus gražiausiomis spalvomis, viskas nurimsta, turistų daug mažiau nei vasarą ir tuomet galite pasimėgauti visiška ramybe ir atsipalaidavimu. Jeigu dar neturite plano šiam savaitgaliui, siūlome jums 5 puikias idėjas rudeniškam poilsiui arti namų.

Aplankykite „Ūlos akį“ Dzūkijos nacionaliniame parke

Nuostabi ir gražiausiais kraštovaizdžiais garsėjanti Ūlos upė turi ypatingą vietą – duburyje trykštantį šaltinį, pavadintą „Ūlos akimi“. Jo dugne nuolat kunkuliuoja stipraus vandens srauto keliamas smėlis, o pabandžius su lazda išmatuoti šio šaltinio gylį dugno pasiekti jums turbūt nepavyks.

Šis ypatingas šaltinis apsuptas nuostabios Dzūkijos nacionalinio parko gamtos, tad būtinai užsukite į netoliese esančius pažintinius takus, apžiūrėkite Mančiagirės skardžius, vos už 6 kilometrų nuo „Ūlos akies“ esantį etnografinį gatvinį Zervynų kaimą. Už 14 kilometrų nuo šaltinio – Marcinkonių kaimas, kuriame galite aplankyti Marcinkonių Etnografinę sodybą – muziejų ar pasivaikščioti Čepkelių gamtos rezervato pažintiniu taku.

REKLAMA
REKLAMA

Atstumas nuo Vilniaus: 95 km.

Atstumas nuo Kauno: 124 km.

Atstumas nuo Klaipėdos: 344 km.

Žvaigždžių lietus Lietuvos etnokosmologijos muziejuje

Rugpjūtis ir rugsėjis Lietuvoje yra geriausias laikas stebėti žvaigždes ir kitus dangaus kūnus. O geriausia vieta, kur galėtumėte šiuo metu atsidurti – Lietuvos etnokosmologijos muziejus.

REKLAMA

Čia galite atvykti ir dienos metu bei sudalyvauti labai įdomioje ekskursijoje – penkiose interaktyviose salėse jums bus pristatomi skirtingi žmogaus, žmonijos ryšiai su Kosminiu pasauliu (senieji etniniai ryšiai, pasaulio matavimai, kalendoriai, astronomija, kosmonautika, nežemiškos gyvybės paieška, mūsų civilizacijos ateities galimybės). Nakties metu galėsite stebėti dangaus kūnus per teleskopą ir net sudalyvauti astrofotografijos dirbtuvėse!

Atstumas nuo Vilniaus: 80 km.

Atstumas nuo Kauno: 129 km.

Atstumas nuo Klaipėdos: 329 km.

Dviračių žygis Gražutės regioniniame parke 

Šiame regioniniame parke dviračiu praminti galite net 100 kilometrų! Populiariausias pasirinkimas – dienos žygis išskirtiniame 45 kilometrų besitęsiančiame Gražutės didžiajame dviračių žiede.

REKLAMA
REKLAMA

Bemindami šia trasa išvysite unikalią šio parko gamtą – Švento, Luodžio ežerus, įspūdingą dirbtinį vandens telkinį su daugiau nei 50 salų – Antalieptės marias. Taip pat praminsite aukščiausią šalies akmeninę bažnyčią Salake, Kiemionių piliakalnį, Kunigokalnį, 3 pilkapynus, Tiltiškių vandens malūną, senąsias žydų ir totorių kapines, gamtos paminklą – Salako pušį.

Galite važiuoti automobiliu iki Salako ir (dviračiais pradėti minti nuo Gražutės regioninio parko Lankytojų centro) arba traukiniu iki Dūkšto stotelės ir žygį dviračiais pradėti nuo geležinkelio stoties.

Atstumas nuo Vilniaus: 141 km.

Atstumas nuo Kauno: 179 km.

Atstumas nuo Klaipėdos: 370 km.

Dienos ekskursija į Palūšę

Ignalinos rajone esantis Palūšės kaimas nustebins tiek nuostabia savo gamta, tiek kultūros objektais. Palūšėje yra unikali medinė Palūšės Šv. Juozapo bažnyčia, kuri pastatyta 1757 m. ir yra antra pagal senumą medinė bažnyčia Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasivaikščiokite po šį nuostabų rudenėjantį kaimelį, nueikite prie Lūšių ežero, o prie pat jo yra įrengtas 3,5 km ilgio botanikos (gamtinis) takas, kurį galima įveikti einant pėsčiomis arba važiuojant dviračiu. Eidami taku pamatysite ir keletą mažesnių, tarp miškų pasislėpusių ežeriukų, daugybę augalų rūšių, iš kurių 9 įrašytos į Lietuvos raudonąją knygą! Ir, žinoma, savo spalvomis jus džiugins nuostabus rudeninis miškas!

Atstumas nuo Vilniaus: 113 km.

Atstumas nuo Kauno: 165 km.

Atstumas nuo Klaipėdos: 363 km.

Rudens spalvomis pasipuošusi Palanga

Ar kada buvote Palangoje rudenį? Kai viskas nurimsta, net ir garsioji Basanavičiaus gatvė. Smėlėti paplūdimiai, auksinės kopos, pušynų apsupti miško takai ir visiškas atsipalaidavimas.

REKLAMA

Net 24 kilometrai pakrantės, ilgi pasivaikščiojimai ja, nuostabūs saulėlydžiai ar saulėtekiai. Ar žinojote, kad Palanga pelnytai gali vadintis dviratininkų rojumi? Pajūriu nusidriekusios kelios vaizdingos dviračių trasos, kurių bendrasis ilgis siekia keliasdešimt kilometrų. Tai bus puikus būdas norint pajudėti ir aktyviau praleisti savaitgalį.

Atstumas nuo Vilniaus: 339 km.

Atstumas nuo Kauno: 245 km.

Atstumas nuo Klaipėdos: 30 km.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų