Gardus tarybinis guliašas – būtent toks, koks būdavo mokykloje

„Būtent toks, koks būdavo valgyklose ir mokykloje. Mano prisiminimuose labai skanus“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.

Tarybinis guliašas (Nuotr. Skanus gyvenimas)

Ingredientai: 700–800 gr. mėsos (kiaulienos arba jautienos); 2 morkos; 2 svogūnai; raugintas agurkėlis; prieskoniai; grietinė; pomidorų padažas; garstyčios.

Kiaulieną supjaustyti  juostelėmis, įtrinti su prieskoniais įdėti kelis šaukštus  majonezo ir padėti į šaldytuvą kelioms valandoms. Mėsą pakepinti keptuvėje, po to sudėti į puodą, įpilti vandens ir troškinti.

Kol mėsa troškinasi sutarkuoti morkas ir žiedais supjaustyti svogūnus. Juos pakepinti keptuvėje, kol suminkštės ir sudėti į puodą su mėsa. Tada pagaminti padažą: nusemti truputį sultinio nuo troškinamos mėsos, įdėti grietinės, pomidorų padažo ir šiek tiek garstyčių.

Įmaišyti šaukštą  miltų, kad padažas būtų tirštesnis, viską išplakti ir supilti į puodą su mėsa bei daržovėmis, viską gerai išmaišyti. Agurkėlį sutarkuoti ir taip pat sudėti į puodą, viską dar šiek tiek patroškinti.


Rašyti komentarą...
L
Lietuve
2020-10-05 20:59:42
Pranešti apie netinkamą komentarą
I tarybini guliasa joks majonezas ,grietine bei garstycios neieina ....Kam cia vartoti zodi taryvbinis ....
Atsakyti
-4

A
Arūnas
2020-10-06 06:36:22
Pranešti apie netinkamą komentarą
Tikrai tarybinis mokykloj su majonezu....dar parmezano trūksta
Atsakyti
-6

T
Taip
2020-10-06 06:55:57
Pranešti apie netinkamą komentarą
Vistik tarybiniais laikais buvo skanesnis ir tikresnis maistas negu dabar kaip raso desreles 90% mesos. Absurdas kad 10% like yra meslas o ta mesla sugeba biznieriai parduot kaip maista.
Atsakyti
-9

SKAITYTI KOMENTARUS (15)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų