REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Nerūdijančio plieno kriauklių valymas yra svarbus ne tik dėl estetinių sumetimų, tačiau ir norint išlaikyti jų atsparumą korozijai. Siekiant išsaugoti paviršiaus išvaizdą ir vientisumą, būtina tam tikra įprastinio valymo forma. Pasirodo, nerūdijančio plieno kriauklės lengvai valomos įvairiais būdais. 

Nerūdijančio plieno kriauklių valymas yra svarbus ne tik dėl estetinių sumetimų, tačiau ir norint išlaikyti jų atsparumą korozijai. Siekiant išsaugoti paviršiaus išvaizdą ir vientisumą, būtina tam tikra įprastinio valymo forma. Pasirodo, nerūdijančio plieno kriauklės lengvai valomos įvairiais būdais. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taigi, nerūdijantis plienas gali ilgai išlaikyti savo spindesį, jeigu laikysitės šių paprastų kriauklių valymo patarimų. 

REKLAMA

Daugumoje muilų ir ploviklių yra chloridų, todėl rekomenduojama po kiekvieno jų naudojimo praplauti nerūdijančio plieno kriauklę su vandeniu, kad išvengtumėte kriauklės paviršiaus pažeidimų ir korozijos, o skalaujant švariu karštu vandeniu, nerūdijantis plienas tampa blizgus ir švarus. 

Be to, rekomenduojama vengti įprastų metalinių šveitimo kempinių, nes nuo jų nukritusios geležies dalelės gali sukelti rūdis ir koroziją. Taip pat patariama kriauklės paviršių nusausinti popieriniais rankšluosčiais, kad vanduo nesikauptų ir ant kriauklės paviršiaus nepaliktų vandens dėmių. Valydami kriauklės paviršių, venkite riebaluotų skudurų. Reguliariai nusausindami kriauklę, darote stebuklą, kuris leis išvengti vandens ir rūdžių žymių. 

REKLAMA
REKLAMA

Soda gali atstoti puikų nerūdijančio plieno kriauklių valiklį, nes ji yra pakankamai stipri, kad nuvalytų kieto vandens nuosėdas ir įsisenėjusius riebalus bei maisto dėmes, tačiau nepažeidžia kriauklės paviršiaus. Pabandykite išvalyti kriauklę su sodos ir vandens pasta, o vėliau praplauti kriauklę actu, kuris ims putoti. Actas natūraliai dezinfekuoja ir padeda pašalinti kieto vandens dėmes nuo jūsų nerūdijančio plieno kriauklės. Kai jūsų kriauklė bus švari ir sausa, galite lengvai pridėti papildomo blizgesio. Ant lygaus audinio užlašinkite kelis lašus alyvuogių aliejaus ir ištepkite juo kriauklę. Tai suteiks papildomo blizgesio. Neleiskite valymo priemonėms, kempinėms, rankšluosčiams ar skudurams džiūti ant kriauklės paviršiaus. Jie gali pažeisti po jais esantį paviršių, taip pat skleidžia bakterijas. Taip pat nenaudokite kriauklės paviršiaus, kaip pjaustymo lentelės – peiliai ar kiti aštrūs įrankiai gali pažeisti kriauklės paviršių. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei virtuvėje – granito plautuvė 

Jei jūsų virtuvėje puikuojasi ne įprasta nerūdijančio plieno, o granitinė plautuvė, rekomendacijos švarai palaikyti yra kitos. Keli žingsniai, ką turėtumėte žinoti prižiūrint granitines kriaukles: 

• Granito plautuves pakanka valyti naudojant muiluotą nailoninį šepetėlį ir šveičiant sukamuoju judesiu. Tik baigę valyti nepamirškite gerai nuplauti viso likusio muilo. 

• Sunkiai įveikiamoms dėmėms ant granito šalinti rekomenduojama naudoti „Franke“ kempinėles. Jos pašalina sunkiai įveikiamas dėmes ir dėvisi ‚trintuko“ principu. Kempinėlės nepašalina kalkių todėl rekomenduojama plautuvę periodiškai nukalkinti. Tam geriausia tinka citrinos rūgštis (50g/150gr karšto vandens). Šiuo tirpalu reikėtų išvalyti plautuvę, palikti 15 min ir vėliau nuplauti švariu vandeniu. 

REKLAMA

• Ko reikėtų vengti, prižiūrint granito plautuves: stiprių šarmų, pavyzdžiui, amoniako ir natrio šarmo tirpalų. Taip pat nerekomenduojama naudoti kanalizacijos vamzdžiams valyti skirtų cheminių, kurias naudojant į plautuvę reikia įpilti vandens.

„Franke“ siūlomos granitinės plautuvės ne tik lengvai valomos, tačiau ir yra labai kietos, sunkiai braižosi ir pasižymi atsparumu karščiui. 

Taip pat „Franke“ granitinės plautuvės išsiskiria ir savo „Fragranit“ higienos funkcija – „Sanitized“ paviršius efektyviai padidins švarą virtuvėje. „Sanitized“ technologijos paslaptis – sidabro jonai. Sidabras neleidžia daugintis bakterijoms, o tai yra ypač aktualu virtuvėje, kurioje yra gaminamas maistas ir keliami aukštesni reikalavimai higienai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų