Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai: Edita rekomenduoja išbandyti

„Koks puikus receptas paįvairinti marinuotus burokėlius. Manau, ne viena šeimininkė apsidžiaugs sunaudojus cukinijas, dėl kurių daugelis suka galvą, ką daryti”, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.

Burokėliai su cukinija (Nuotr. Oditėlės blogas)

Burokėlių ir cukinijų mišrainei reikės: 3 kg virtų burokėlių; 2 kg cukinijų; 1 kg svogūnų; 200 ml aliejaus; 200-250 g cukraus; 200 ml acto; 2 v.š. su kaupu druskos; 2 didelės česnako galvutės; 1 a.š. maltų juodųjų pipirų; 1 čili pipiro.

Burokėlius ir cukinijas sutarkuokite burokine tarka. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais. Į didelį puodą supilkite aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite keletą minučių, kol jie šiek tiek suminkštės.

Tuomet sudėkite tarkuotus burokėlius ir cukinijas, suberkite cukrų, druską. Užvirus, maišydami virkite apie 10 min.

Supilkite actą ir po 5 min. suberkite smulkiai pjaustytas česnako skilteles, čili pipirą, maltus juoduosius pipirus.  Patroškinkite 5 min., sudėkite viską į iškaitintus stiklainius, užsukite dangteliais. Palikite atvėsti ir laikykite vėsioje patalpoje. Išeiga: 10 vnt. 0,5 l talpos stiklainių.

 

 


Rašyti komentarą...
K
Krista
2020-09-28 22:56:58
Pranešti apie netinkamą komentarą
Bandžiau šią mišrainę, gavosi tikrai labai skani. Tik galėjau dėti nevirtus burokėlius. Nes dabar turim skanią košę :).
Atsakyti
-1

p
pastaba
2020-09-28 21:12:39
Pranešti apie netinkamą komentarą
Burokėlius reikia dėt žalius, nes tiek virsdami jau virtus, gausite košę,
Atsakyti
-2

A
Ana
2020-09-29 07:24:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
Ačiū už gera receptuką
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (4)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų