Ar reikia plauti vištieną? Pasakė kartą ir visiems laikams

Vištiena yra itin mėgiama mėsa ir mitybos pagrindas daugeliui žmonių, pasiryžusių sveikai maitintis ir reguliuoti kūno svorį. Tačiau neapdorotoje vištienoje gali būti salmonelių ir kitų ligas sukeliančių mikrobų, todėl svarbu atsargiai su ja elgtis.

Asociatyvi nuotrauka (nuotr. shutterstock.com)

Ekspertai jau daugelį metų ragina laikytis tinkamos higienos tvarkantis su neapdorotais vištienos gabalėliais ir ne vienas žmogus mano, kad tai geriausiai daro tada, kai prieš ją kepdami mėsą nuplauna. Tačiau iš tiesų viskas yra priešingai, rašoma openfit.com.

„Jei nenorite savo virtuvėje paskleisti mikrobų, dėl kurių galite susirgti, niekada neplaukite žalios vištienos. Kai plaunate vištieną, užterštas vanduo gali taškytis ant jūsų maišytuvo, stalo, maisto ruošimo įrankių ir net drabužių.

Tai padidina mikrobų plitimą virtuvėje ir tikimybę susirgti. Tai ypač galioja tiems, kurių imuninė sistema silpnesnė, pavyzdžiui, mažiems vaikams, senjorams, nėščioms moterims ir tiems, kurie serga lėtinėmis ligomis.

Mėsoje esančias bakterijas nužudysite tik tada, jei kepsite ją bent 165 laipsnių temperatūroje“, – sako dietologė Samantha Thoms.


Rašyti komentarą...
P
Plaunu..
2020-09-24 15:02:56
Pranešti apie netinkamą komentarą
Visada nuplaunu,tada uzpilu vandeniu ir uzverda..sukyla putos ir tada ispilu ta vandeni ir dar mesa nuplaunu ,o tada vel starts vanduo ir sudedu mesa.LIUKS!!!!
Atsakyti
-22

s
sarke
2020-09-24 16:39:38
Pranešti apie netinkamą komentarą
plaunu ploviau ir plausiu.
Atsakyti
-9

A
Aurelija
2020-09-24 14:51:52
Pranešti apie netinkamą komentarą
Visada plaunu ir pamirkau vandenyje su druska, nes siraip pasalinu chemikalu dali. Visa gyvenima tai darau. Stalvirsi ir viska aplinkui nuvalau skudureliu su muilu.
Atsakyti
-24

SKAITYTI KOMENTARUS (36)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų