REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Panevėžietis sugalvojo unikalią verslo idėją (Nuotr. fotomontažas)

Ryškiaspalviais žiedais ir kvapą gniaužiančiu vaizdu į Kakūnų kaimą, esantį Panevėžio rajone, žmones vilioja šimtai hortenzijų. Nors jų parkas oficialiai dar net nėra atidarytas, žmonės vieni kitiems jau skleidžia žinią ir atvyksta pasigrožėti fantastiško grožio gėlėmis.

13

Ryškiaspalviais žiedais ir kvapą gniaužiančiu vaizdu į Kakūnų kaimą, esantį Panevėžio rajone, žmones vilioja šimtai hortenzijų. Nors jų parkas oficialiai dar net nėra atidarytas, žmonės vieni kitiems jau skleidžia žinią ir atvyksta pasigrožėti fantastiško grožio gėlėmis.

REKLAMA

Hortenzijų augintojas ir parko įkūrėjas Marius Bilkis džiaugiasi, kad žmonėms patinka jo idėja ir sako, kad šios gėlės dabar itin populiarėja.

Panevėžiečio medelyne auga įvairūs krūmai, lapuočių ir spygliuočių medeliai, tačiau būtent hortenzijos pastaruoju metu yra bene daugiausiai dėmesio sulaukiantis augalas:

„Hortenzijos populiarėja ne dienomis, o valandomis, – juokiasi Marius. – Kai pradėjau šį verslą, prieš 12 metų, jų parduodavau po 10–20 per metus, o dabar parduodu dešimtimis tūkstančių, jų nori žmonės iš visos Lietuvos. Anksčiau tokio susižavėjimo nebuvo, o dabar jų reikia visiems.“

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovas sako, kad stulbinantį hortenzijų populiarumą lemia keli dalykai.

„Jos žydi tris-pusketvirto mėnesio, pradeda žydėti liepos viduryje iki žydi praktiškai iki pat šalnų, nereikalauja jokios priežiūros ir gražiai atrodo. Taip pat kiekvienais metais krūmai vis didėja, skleidžiasi daugiau žiedų, tai tikrai atrodo įspūdingai. Vienas krūmelis gyvena apie 75 metus ir kuo toliau, tuo darosi gražesnis, visas grožis atsiskleidžia su metais“, – pasakoja panevėžietis.

REKLAMA

Tiesa, šis grožis turi ir savo kainą, kuri svyruoja priklausomai nuo to, kokio dydžio yra hortenzija. Dvimetis gėlės krūmelis kainuoja maždaug 6 eurus, o už, pavyzdžiui, aštuonmetį gali būti prašoma ir 150 eurų.

Hortenzijų daugiau nei pusė tūkstančio

Marius visai neseniai nusprendė žmonėms susižavėjimą keliančias hortenzijas susodinti į vieną lauką. Jis sako, kad tokia idėja kilo labai natūraliai matant, kaip kitiems patinka šios gėlės, ir pačiam jomis be galo žavintis.

Į lauką šiuo metu yra susodinti daugiau nei 500 hortenzijų krūmelių, tačiau vyras neatmeta galimybės dar labiau plėstis.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei ir toliau matysiu, kad yra poreikis, kurį kol kas matau dabar, tikrai dar plėsimės. Vietos kur sodinti turiu daug, atsiranda vis naujų rūšių, tai turbūt žmonėms bus tik įdomiau“, – svarsto pašnekovas.

Jis pasakoja, kad dabar parke pasodintos hortenzijos yra keturmetės, todėl ant vieno krūmo yra maždaug 30–40 žiedų. Kitais metais jų bus jau dvigubai daugiau ir taip daugės su kiekvienais metais.

Mariaus parke auga kelių rūšių hortenzijos, tačiau viena neabejotinai išsiskiria labiausiai:

„Populiariausia ir šiuo metu gražiausia veislė yra „Vanilla fraise“ šluotelinės hortenzijos. Jos išsiskiria tuo, kad pradeda žydėti baltai, vėliau palaipsniui keičia spalvą iš baltos į rožinę, o rudenį pasidaro ryškiai raudonos. Vaizdas tikrai visiems labai patinka.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žmonės plūsta į parką

Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad toks didelis hortenzijų laukas reikalauja itin daug priežiūros ir laiko, Marius sako, kad iš tiesų yra kitaip.

„Priežiūros praktiškai nereikia. Yra užtiesta plėvelė, uždėti akmenukai, taip laikosi drėgmė. Vienintelis dalykas, kurį reikia padaryti, tai arba vėlyvą rudenį, arba ankstyvą pavasarį padaryti kirpimą, kuris taip pat neužtrunka ilgai.

Tai realiai galima sakyti, kad priežiūros nereikia daug, o grožis įspūdingas“, – atskleidžia panevėžietis.

Jis neslepia, kad buvo labai nustebintas, kai žmonės dar oficialiai net niekur nepaskelbus apie hortenzijų parką, ėmė į jį masiškai traukti.

REKLAMA

„Aš niekur nesireklamavau, net ir adreso tikslaus nebuvau nurodęs, bet žmonės per feisbuką, vieni per kitus kažkaip susižinojo ir pradėjo plūsti. Visiems labai patinka, jie sako – vau, kaip gražu.

Tai kitais metais jau oficialiai įleisim lankytojus, kad grožėtųsi šituo vaizdu, manau, kad ateityje tikrai bus labai didelis žmonių antplūdis“, – dalijasi Marius ir sako, kad dar kol kas svarsto, ar parko lankymas bus nemokamas, ar iš žmonių prašys simbolinio mokesčio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų