REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Priešlaikinė ejakuliacija – gana paplitusi problema. Deja, bet apie ją labai dažnai tiesiog nutylima ir tokiu būdu daroma žala ne tik vyrui, bet ir jo partnerei – juk ji net nespėja pasimėgauti procesu, o ką jau kalbėti apie tobulą jo pabaigą. 

Priešlaikinė ejakuliacija – gana paplitusi problema. Deja, bet apie ją labai dažnai tiesiog nutylima ir tokiu būdu daroma žala ne tik vyrui, bet ir jo partnerei – juk ji net nespėja pasimėgauti procesu, o ką jau kalbėti apie tobulą jo pabaigą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ejakuliacijos sutrikimus lemia daugybė faktorių, netgi ir tai, kaip dėl to išgyvena pats vyras – jei jis jaudinasi dėl artėjančios nesėkmės, priešlaikinės ejakuliacijos tikimybė tik dar labiau išauga. Vadinasi, pakliūnama į uždarą ratą, kai jaudinamasi dėl artėjančios sueities, o šis jaudulys padaro meškos paslaugą ir greitas sėklos išsiveržimas vėl pasikartoja. Galiausiai pradedama vengti lytinių santykių, nes ir vėl bijoma ankstyvos ejakuliacijos – šis scenarijus dar liūdnesnis, nes intymaus gyvenimo teikiamų malonumų atsisako tie vyrai, kurie jais tikrai galėtų mėgautis ir suteikti daug laimės ne tik sau, bet ir savo partnerei. 

REKLAMA

Gydytojai teigia, kad priešlaikinė ejakuliacija nustatoma maždaug kas trečiam į juos besikreipiančiam vyrui, kuris skundžiasi įvairiausiomis problemomis intymiojoje srityje. Tarp visų vyriškosios lyties pacientų priešlaikinė ejakuliacija paplitusi gana plačiai. Vienuose šaltiniuose teigiama, kad ši problema kamuoja 20-40 procentų vyrų, o kituose užsimenama net apie 60 procentų lytiškai aktyvių vyrių, tačiau į šį skaičių įeina įvairaus tipo ejakuliacijos sutrikimai – kartais pasitaiko, kad ejakuliacija pasireiškia per vėlai arba jos iš viso nesulaukiama (šie atvejai kur kas retesni). 

REKLAMA
REKLAMA

Priešlaikinė ejakuliacija paliesti gali įvairaus amžiaus lytiškai aktyvius vyrus, tačiau skaudžiausiai ji smogia jauniems ar vidutinio amžiaus vyriškosios lyties atstovams. Vis dėlto priešlaikinė ejakuliacija dažniau siejama su jaunesniu amžiumi, o vyresni vyrai daug dažniau gydytojo slenkstį mina dėl erekcijos sutrikimų, kai nepavyksta pasiekti ir (arba) išlaikyti reikiamo varpos kietumo, kad būtų įmanoma sėkmingai atlikti lytinį aktą. Priešlaikinė ejakuliacija, priešingai nei erekcijos sutrikimas, paties lytinio akto atlikti netrukdo, tačiau gali žymiai sutrumpėti jo trukmė (nebent sėklos išsiveržimas įvyksta dar prieš sueitį arba jos metu). Pavyzdžiui, dauguma pacientų, kuriems diagnozuotas šis dažniausiai pasitaikantis ejakuliacijos sutrikimas, lytinį aktą iki sėklos išsiveržimo palaikyti gali iki minutės (60 sekundžių). Toks laiko tarpas moterims ne visuomet suteikia galimybių pakankamai pasimėgauti malonumu ir pasiekti kulminaciją, todėl dažnu atveju būtent jos tampa pagalbos paieškos iniciatorėmis. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl priešlaikinės ejakuliacijos pasireiškimo paprastai kenčia abu partneriai, bet ne visuomet pakanka atvirumo tai pripažinti. Dėl to labai svarbu kuo daugiau kalbėtis – jei partnerei nuolatos nepavyksta pajusti pasitenkinimo, natūralu, kad ilgainiui ji praras intymaus 

gyvenimo teikiamą džiaugsmą. Kai kurie vyrai pasikartojančią priešlaikinę ejakuliaciją priima labai skaudžiai ir vertina tai kaip didelę grėsmę jų vyriškumui ir sugebėjimui atlikti kokybišką lytinį aktą. Maža dalis dėl to visai nesikremta ir visiškai nesidomi tuo, kaip jaučiasi partnerė. Būtina suprasti, kad kokybiškuose lytiniuose santykiuose svarbu ne tik pasiekti kulminaciją – reikšminga ir paties proceso trukmė, o ką jau kalbėti apie tuos atvejus, kai sėklos išsiveržimas įvyksta dar prieš penetraciją į makštį... Tuomet lytinis aktas tampa tiesiog negalimas, o ilgainiui, tikėtina, tokie ejakuliacijos sutrikimai gali prisidėti netgi prie poros santykių griūties. Taigi nesunku pastebėti, kad priešlaikinė ejakuliacija poras paliesti gali įvairiai – labiausiai reikėtų atsižvelgti į tai, kaip jaučiamasi konkrečiu atveju. Kalbėjimasis padeda sužinoti antrosios pusės norus ir nuogąstavimus, o toliau būtina priimti atitinkamus sprendimus – ar vis dėlto reikėtų kreiptis į gydytoją, ar abiems partneriams gerai taip, kaip yra. 

Tikslius priešlaikinės ejakuliacijos atvejų skaičius nurodyti tikrai sunku, nes kaip ir minėta prieš tai, šią problemą vyrai dažniausiai nutyli ir pasirenka vieną iš dviejų kelių – arba gyvena su priešlaikine ejakuliacija ir susitaiko su gana trumpai trunkančiu lytiniu aktu, arba pradeda tiesiog vengti intymumo. Vis dėlto yra ir trečias kelias, kuris vilties suteiktų ne tik vyrui, bet ir jo partnerei – tai kreipimasis į gydytojus, problemos ir norų išsakymas. Šiomis dienomis priešlaikinę ejakuliaciją sėkmingai galima gydyti vaistais – bent septynetą metų Lietuvos rinkoje egzistuoja vaistinis preparatas, skirtas priešlaikinės ejakuliacijos trukmei prailginti ir ejakuliacijos kontrolei pagerinti. Dėl vaisto paskyrimo ir vartojimo galimybių verta kreiptis į gydytoją urologą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų