REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kėdainių rajone gyvenanti sodininkė savo darže užaugino daugiau nei kilogramą sveriantį pomidorą. Gigantas užaugo be ypatingų pastangų, bet su didele meile daržui, sodui ir visiems augalams.

Kėdainių rajone gyvenanti sodininkė savo darže užaugino daugiau nei kilogramą sveriantį pomidorą. Gigantas užaugo be ypatingų pastangų, bet su didele meile daržui, sodui ir visiems augalams.

REKLAMA

Ypatingai didelis, net 1002 gramus svėręs ‚Krasnyj gigant‘ veislės pomidoras užaugo sodininkės iš Surviliškio miestelio Erlendos Turskienės darže.

„Kaip sakoma, kad žmogaus amžiaus tarpsniai yra vaikystė, jaunystė ir sodininkystė. Tai kai ateina pastarasis tarpsnis, tampa įdomu išbandyti naujas veislės, pačiai auginti daigus.

Iš Ukrainos parsisiunčiu po kokias 10 veislių kasmet, išbandau, nepatikusias išbraukiu iš auginamų sąrašo. Štai tas 1002 gramų pomidoras yra ‚Krasnyj gigant‘ veislės. Skanūs, vaisiai dideli. Aš jų tikrai kažkaip ypatingai neauginu, sodindama į duobutę įpilu šaukštą žuvies miltų ir šaukštą granuliuotų trąšų pomidorams“, – pasakoja E. Turskienė.

Naudingi sveikatai

Sodininkė sako, kad pomidorai ne tik gražūs ir išvaizdūs, bet ir labai skanūs bei naudingi sveikatai. Kadangi ji augina ne vieną rūšį pomidorų, tai puikiai gali palyginti jų išvaizdą ir skonines savybes.

REKLAMA
REKLAMA

„Dar iš didelių auginu ‚Sacharnyj pudovičiok‘, ‚Bizon čiornyj‘. Jie irgi gana dideli, bet, aišku, ne kilograminiai.

Auginu ir veislinių, ir hibridinių, nes pastarųjų derlingumas didesnis, tai dėl garantijos, nes išbandant naujas veislės nesinori likti be pomidorų.

REKLAMA

Na, o šiemet pats įdomiausias ir gana gražus ir skanus ‚Vsem na zavist‘ veislės pomidoras, kas išvertus į lietuvių kalbą reikštų „visų pavydui“.

Veislės aprašyme rašoma, kad jie turi tiek naudingųjų savybių, kiek juodieji serbentai. Kaip yra iš tikrųjų nežinau, bet jie tikrai įspūdingi“, – tęsia surviliškietė.

Gamina padažą

Turskių šeimyna labai mėgsta pomidorus, o Erlenda yra dar ir puiki šeimininkė. Ji pati pagamina ir naminį pomidorų padažą.

„Mūsų šeimoje pomidorai labai mėgstami. Mes sakom, kad vasarą prasideda, kai pomidorus gali valgyti pilna burna.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, iš jų ruošiu naminį pomidorų padažą, tad pirkti jo nereikia. Taip kad hibridiniai sueina padažo gamybai, o valgome veislinius raudonus, dryžuotus, rudus, juodus, geltonus, labai didelius ir mažus.

Beje, skonio atžvilgiu šiais metais favoritas veislės „Šokoladiniai piršteliai“ pomidorai, jie maži, pailgi, rudai dryžuoti. Jų kitais metais sodinsiu daugiau, nes skanūs kaip saldainiai“, – šypsosi E. Turskienė.

Dimitrijus KUPRIJANOVAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų