Gardūs kiaulienos kepsneliai pagal Liuciją: taip, kaip mokė mama

„Apskritai labai mėgstu kiaulienos kepsnius, tad man šis patiekalas super skanu. Amerikoje tokiu būdu kiaulieną nelabai kas ruošia, bet Lietuvoje, bent jau mano mama kiaulienos kepsnelius taip dažnai gamina ir daržoves renkasi pagal tai, ką turi šaldytuve“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

Kiaulienos kepsniai (Nuotr. Lithuanian in the USA)

Reikės: 500 g kiaulienos nugarinės; 250 g sūrio („Gouda“, „Edamo“ ar pan.); 100 g pievagrybių; 2 nedidelių pomidorų; 3 valg. š. majonezo; 1 valg. š. alyvuogių aliejaus; druskos, juodųjų pipirų.

Įkaitiname orkaitę iki 200 C. Nugarinę supjaustome į 6 pjausnius, juos išmušame mėsos muštuku iš abiejų pusių. Orkaitės skardą patepame 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, išdėliojame pjausnius ir apibarstome druska bei juodaisiais pipirais. Pomidorus ir pievagrybius supjaustome griežinėliais.

Smulkiai sutarkuojame sūrį. Ant kiekvieno pjausnio išdėliojame pomidorų riekeles, užberiame sūrio (sunaudojame pusę sutarkuoto sūrio), išdėliojame pievagrybių riekeles, užtepame majonezo ir užberiame sūriu. Kepsnius kepame įkaitintoje orkaitėje ~20-25 min., kol sūris gražiai paruduoja. Patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanumėlis!

 


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų