REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Niekaip nepavyksta pasigaminti tobulai drėgno ir lengvai apverčiamo omleto? Išbandykite šias Jamie Oliverio virtuvės gudrybes.

Niekaip nepavyksta pasigaminti tobulai drėgno ir lengvai apverčiamo omleto? Išbandykite šias Jamie Oliverio virtuvės gudrybes.

REKLAMA

Jei nusibodo avižiniai dribsniai ir skrebučiai pusryčiams, ir norite skanių karštų pusryčių, omletas – puiki išeitis. Omletą labai tinka įdaryti įvairiais įdarais ir sūriu.

Bet gerą omletą iškepti nėra taip lengva. Atrodo, kad dailų omletą jau laikas apversti ir... deja, jis virsta plakta kiaušiniene.

Laimei, žymusis virtuvės šefas Jamie Oliveris savo Feisbuko puslapyje pasidalino gudrybėmis, kaip išsikepti tobulą omletą. Jamie sako: „Perlenktas omletas yra klasika. Jis arba lenkiamas pusiau, arba abi pusės lenkiamos į vidų.“

Jamie savo vaizdo įrašą omletą nusprendžia įdaryti įvairiais grybais, bet galima rinktis ir kitokį įdarą. Jis grybus iškepa aliejuje, kad išsiskirtų jų sultys, o tada juos išima iš keptuvės ir ją nuvalo popieriniu rankšluosčiu.

REKLAMA
REKLAMA

Tada jis keptuvę nuima nuo ugnies – tai labai svarbu, nes keptuvė neturi būti per karšta! Tuomet prasideda tikra magija. Jis įberia žiupsnelį druskos ir šakute išplaka tris kiaušinius. Į keptuvę jis įpila šiek tiek alyvuogių aliejaus ir tada ją vėl uždeda ant ugnies, nustatęs vidutinio stiprumo kaitrą, o tuomet supila kiaušinius, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Jis paaiškina: „Šaukštu švelniai pamaišykite kiaušinius. Jų perkepti nereikia, pamaišykite tik truputį.“

Jamie Oliveris tuomet kiek pajudina keptuvę, kad dar neiškepę kiaušiniai padengtų likusius tarpelius. Jis tęsia: „Tam tikru momentu kiaušinius pajudinus jie nebepadengia tarpelių. Tada reikia dėti sūrį.“

Sūrį tarkuoti reikia tiesiai ant kiaušinių – jis rekomenduoja čedario arba raudonąjį Lesterio sūrį. Jamie prideda truputį juodųjų pipirų ir tuomet ant vienos omleto pusės deda grybus. Tada jis nuima keptuvę nuo kaitros.

Profesionalus virtuvės šefas paaiškino: „Esmė tame, kad kiaušiniai kepa tokioje žemoje temperatūroje, kad jei juos iki galo iškepsite keptuvėje, lėkštėje jie jau bus perkepę. Todėl juos kepant reikia kaitrą išjungti anksčiau – jie turi būti truputį neiškepę, kad juos įdėjus į lėkštę rezultatas būtų tobulas.“

REKLAMA
REKLAMA

Jamie paima keptuvę ir dar neperlenktą omletą perkelia į lėkštę. Jis priduria: „Omletą iškraudami į lėkštę jį perlenkiame perpus.“

Taigi, perlenkti reikia ne keptuvėje! Nereikia jokių sudėtingų apvertimų, tiesiog išimkite omletą iš keptuvės ir viršutinę pusę lenkite perpus. Jei to padaryti išimant iš keptuvės nepavyksta, pasiimkite šakutę ir procesą atlikite lėkštėje.

Jamie duoda dar vieną, finalinį patarimą. Jis sako: „Man svarbiausia neperkepti kiaušinių, nereikia, kad jie apskrustų!“

Taigi, stebėkite, kad kiaušiniai būtų ne visiškai iškepę, kai juos nuimate nuo kaitros. Jie turi būti geltoni, o ne rusvi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų