REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įsisukę dietų karuselės įvairovėje tikrai galime paklysti. Garsiausios turbūt daugelio jau išbandytos. O ar kada pagalvojote, kokių mitybos įpročių laikosi garsūs žmonės? Jų yra įvairių ir net labai keistų. Pasižvalgykime.

Įsisukę dietų karuselės įvairovėje tikrai galime paklysti. Garsiausios turbūt daugelio jau išbandytos. O ar kada pagalvojote, kokių mitybos įpročių laikosi garsūs žmonės? Jų yra įvairių ir net labai keistų. Pasižvalgykime.

REKLAMA

Iki šiol grožio etalonu laikoma šviesios atminties MARILYN MONROE (1926–1962) pusryčiams įprastai plakdavo kokteilį iš dviejų žalių kiaušinių ir šilto pieno. Jos teigimu tai buvo maistingiausi ir greitai paruošiami pusryčiai dirbančiai merginai.

Vakarienei Marilyn rinkdavosi kepsnį, ėrienos gabalėlius ar kepenėles, kurias kepdavo elektrinėje orkaitėje. Prie mėsos visada valgydavo keturias ar penkias žalias morkas. Monroe teigimu, morkos jai niekada neatsibosdavo.

STEVE JOBS (1955–2011) – Amerikos verslo magnatas, išradėjas, vienas iš „Apple" kompanijos įkūrėjų, laikėsi itin keistų mitybos įpročių. Jis taip mėgo morkas ir obuolius, kad tam tikrais gyvenimo periodais šie produktai buvo vieninteliai valgiaraštyje.

REKLAMA
REKLAMA

Tam jį pastūmėjo Frances Moore Lappé knyga „Diet for a Small Planet”. Knyga propagavo vegetarizmą, pasninkavimą.Dar griežtesnei dietai įtakos turėjo Arnold Ehret knyga „Mucusless Diet Healing System".

REKLAMA

Ši knyga paskatino atsisakyti duonos, grūdų ir pieno produktų (knygos autorius Ehret, kaip ir Steve Jobs, mirė 56-erių metų).

Steve taip pat kurį laiką buvo vaisiavalgis, visą gyvenimą palaikė vegetarizmo ir veganizmo idėjas. Valgė tik vaisius, riešutus, sėklas, daržoves. Steve Jobs mirė 56-erių, pralaimėjęs kovą su kasos vėžiu.

Popkaralienė MADONNA (1958), sulaukusi 61-erių, trykšta energija ir jaunatviškumu. Tam jai padeda griežta makrobiotinė dieta. Dieta iš valgiaraščio išbraukia kviečius, kiaušinius, mėsą, ir pieno produktus. Dietoje labai svarbūs rudieji ryžiai, grikiai, ankštiniai, daržovės, jūrų dumbliai, fermentuoti sojos produktai, vaisiai, žuvis, riešutai ir sėklos.

REKLAMA
REKLAMA

Legendinis kubizmo atstovas, dailininkas PABLO PICASSO (1881–1973), sulaukęs vyresnio amžiaus, maitinosi tik pienu, daržovėmis, ryžių pudingu ir vynuogėmis.

DEMI MOORE (gim. 1962), Amerikos aktorė, prodiuserė ir režisierė, palaiko jaunatvišką figūrą laikydamasi griežtos žaliavalgiškos dietos. Valgo tik augalinės kilmės produktus. Itin daug žalumynų, daržovių, vaisių ir šiek tiek sveikųjų riebalų (riešutų, sėklų, avokadų). Nors internete gausu pavojingai per lieknos aktorės nuotraukų.

ANGELINA JOLIE (gim. 1975) – aktorė, humanitarė. Įspūdingas kūno linijas palaiko laikydamasi 600 kalorijų dietos. Dietoje gausu baltymų: liesų kepsnių, baltymų kokteilių. Aktorė taip pat mėgsta bolivinę balandą, chia sėklas, burnočio sėklas ir grikius. Dieną pradeda šaukštu kokosų aliejaus ir saujele grūdų. Nieko daugiau.

Taigi, jeigu bandote atrasti savo grožio receptą – esate ne vieni. Svarbiausia klausyti savo organizmo ir dailios figūros siekiamybę suderinti su sveikata. Juk sveikata – brangiausias turtas.

Šaltinis: Emilija Miliauskė, tinklaraštis Kuras kūnui

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų