REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Pradžioje man sus mama sekėsi puikiai, paskui cukinijos ėmė slėptis ir augti lyg pakvaišę, taip vieną kitą užauginome ne tokio dydžio, kaip aš svajojau. Bet didžiausią dalį jų nusiskynėme mažučių ir neperaugusių. Išmokiau ir mamą, kokias cukinijas reikia valgyti. Gaminau su jomis gaminau, o kai jau nebežinau kur jas dar dėti, imu kepti kotletus su jomis. Ir tikriausiai tai darau ne aš viena“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

„Pradžioje man sus mama sekėsi puikiai, paskui cukinijos ėmė slėptis ir augti lyg pakvaišę, taip vieną kitą užauginome ne tokio dydžio, kaip aš svajojau. Bet didžiausią dalį jų nusiskynėme mažučių ir neperaugusių. Išmokiau ir mamą, kokias cukinijas reikia valgyti. Gaminau su jomis gaminau, o kai jau nebežinau kur jas dar dėti, imu kepti kotletus su jomis. Ir tikriausiai tai darau ne aš viena“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

REKLAMA

Dviems porcijoms reikės: 500 g maltos kiaulienos; 3 v. š. avižinių dribsnių; 1 kiaušinio; 200 ml grietinėlės; 1 skiltelės česnako; 2 svogūnų; druskos pagal skonį; žiupsnio juodųjų pipirų; 1 a. š. džiov. žolelių mišinio; 1 cukinijos; 1 morkos; pundelio krapų; 500 ml vandens; 1 v. š. kukurūzų miltų; aliejaus kepimui.

Į kiaulienos faršą beriame avižinius dribsnius, žoleles, druską, pipirus. Įmušame kiaušinį, pilame 100 ml grietinėlės, įtrakuojame cukiniją. Įmaišome 1 smulkintą svogūną ir česnako skiltelę. Masę gerai išmaišome.

REKLAMA
REKLAMA

Formuojame kotletus ir kepame keptuvėje aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps. Dedame į troškintuvą. Svogūną supjaustome nedideliais gabalėliais, morką griežinėliais.

Suberiame ant kotletų. vandenį sumaišom esu grietinėle ir kukurūzų miltais. pabarstome druska ir užpilame kotletus. Troškiname apie 15 – 20 min. Pabarstome smulkintais krapais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų