REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Ingos šiltnamyje – kilogramą sveriantys pomidorai (nuotr. asm. archyvo)

Ingos Rimšienės iš Naujosios Akmenės šiltnamyje šiais metais auga tikri gigantai – pomidorai sveria ir daugiau nei kilogramą.

24

Ingos Rimšienės iš Naujosios Akmenės šiltnamyje šiais metais auga tikri gigantai – pomidorai sveria ir daugiau nei kilogramą.

REKLAMA

Moteris pasakoja, kad šiais metais jos šiltnamyje auga daugiau nei 60 veislių pomidorų. Kai kurios iš jų, senos, lietuviškos, o kai kurios – gavusios apdovanojimus įvairiose parodose.

„Tai yra mano hobis, auginu veislinius pomidorus jau apie 20 metų. Siunčiuosi sėklas iš viso pasaulio. Savo užaugintu derliumi dalijuosi ne tik su šeimos nariais, bet ir su draugais, aprūpinu giminaičius“, – pasakoja moteris.

Inga šiais metais pirmą kartą išbandė pomidorų „Ach Scorpii“ veislę. Šie pomidorai ją itin pradžiugino – pats didžiausias pomidoras svėrė 1,398 kg.

„Kai šiemet pirkau sėklas, rinkausi tai, kas dar nebuvo išbandyta. Aš gyvenu šituo hobiu. Žiūrėdama įvairias veisles, radau vieną, kuri idealiomis sąlygomis gali užaugti iki kilogramo.

REKLAMA
REKLAMA

Yra labai daug gražių, spalvotų, skanių pomidorų, bet man širdžiai mieliausi tie dideli“, – šypteli ji.

Moteris įvardija, kad šiais metais labiausiai pasisekusiomis veislėmis tapo „Wild Thymes“, „Lucid Gem“, „Boy – Boy“, „Levander Lake“, „Wanderwork“, „Sgt .Peppers“.

REKLAMA

Stebuklingos formulės nėra

Inga juokiasi, kad jokių stebuklingų paslapčių čia nėra, tiesiog tai yra jos hobis, į kurį įdeda daug meilės.

„Daigus ruošiu nuo pati nuo pat sėklų. Ruošiu sėklas, jas fermentuoju. Persodindama pomidorų daigelius į šiltnamį, į duobutes dedu tai, kas būna po ranka: duonos, banano žievelių, žuvų miltų po šaukštą dedu. Griežtų taisyklių neturiu. Šiemet naujovę išbandžiau, kad įdėjau kiaušinį ir pelenų saują.

Pomidorus labiausiai laistyti reikia mezgant žiedus, žydint ar pradėjus atsirasti pomidorams, nes norint sunokinti pomidorus reikia mažinti laistymą. Vanduo gali išplauti visą skonį iš pomidorų“, – savo auginimo metodais dalinasi ji.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, didžiausias sunkumas pomidorų auginime yra stebėti žemės drėgnumą ir patį augalą, stebėti, ko jis nori, ar jis vysta, ar viskas gerai.

Kita gudrybė – pasodinti šiltnamyje gvazdikėlius, kad kenkėjai pirmiausiai pultų juos dėl ryškios spalvos ir kvapo.

„Man labiausiai patinka, kai žmonės klausia patarimų, o ne prašo sėklų ar daigų. Man didžiausias komplimentas, kai paprašo patarimo ir klausia, kaip daryti geriau. Iš tikrųjų, nėra tos stebuklingos formulės, paprasčiausiai labai myliu savo hobį. Kai patinka juos auginti, tai ir nesunku. Gal dar prisideda ir tas užsispyręs, žemaitiškas charakteris“, – šypteli ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų