REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltąjį šokoladą daugelis mėgsta valgyti po pietų ar vakarienės. Kai kurie žmonės baltąjį šokoladą mėgsta dar labiau, nei juodąjį ar pienišką šokoladą. Tačiau yra vienas dalykas, kurį visi turėtų žinoti apie baltąjį šokoladą.

Baltąjį šokoladą daugelis mėgsta valgyti po pietų ar vakarienės. Kai kurie žmonės baltąjį šokoladą mėgsta dar labiau, nei juodąjį ar pienišką šokoladą. Tačiau yra vienas dalykas, kurį visi turėtų žinoti apie baltąjį šokoladą.

REKLAMA

Natūralu tikėtis, kad baltajame šokolade yra šokolado – juk jis vadinamas šokoladu. Bet jei taip manote, klystate.

Baltasis šokoladas techniškai klasifikuojamas kaip šokolado grupės saldumynas, o tai reiškia, kad tai nėra grynas šokoladas, nes jame nėra kakavos masės.

Pasirodo, baltasis šokoladas gaminamas iš kakavos sviesto, cukraus, pieno produktų, vanilės ir emulsiklio, vadinamo lecitinu, mišinio rašoma dailystar.co.uk.

„Bon Appetit“ maisto mėgėjai paaiškino, koks skirtumas tarp šokolado ir baltojo šokolado.

Jie sako: „Kai kakavos pupelės yra išgliaudomos, fermentuojamos, išdžiovinamos, skrudinamos ir tuomet atveriamos, o jų lukštai išmetami, lieka tai, kas vadinama susmulkintomis kakavos pupelėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Šis produktas sutrinamas į masę, vadinamą šokolado likeriu. Šokolado likeris gali būti padalinamas į kakavos masę, kurioje yra visas skonis, ir kakavos sviestą, kuris yra sudarytas iš riebalų.“

Ekspertai tuomet paaiškino, kad šokoladu besivadinantis produktas turi turėti kakavos masės.

Tuo tarpu baltajame šokolade yra tik kakavos sviesto.

Tviteryje žmonės greitai išplatino šį faktą – kai kurie baltąjį šokoladą vadino „apgaule“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų