Burnoje tirpstantys žemaičių blynai pagal Audronę: „Gavosi labai skanūs“

„Žemaičių blynus mėgau visada ir dabar juos labai mėgstu, tik va kepu juos gana retai. Šįsyk prikepiau žemaičių blynų iš šviežių bulvių. Blyneliai gavosi labai skanūs, o bendrai ar jie gali būti neskanūs? Labiausiai žemaičių blynams tinka su lupenomis virtos bulvės, bet aš, kaip visada renkuosi greitesnį variantą, gaminau su grūstomis bulvėmis. Taigi, ilgai netrukus, žemaičių blynai buvo iškepti“, – rašo „Gamink su Audrone“ tinklaraščio autorė. Reikės:

Žemaičių blynai (nuotr. „Gamink su Audrone“

12 vnt. bulvių (vid. dydžio), 1 kiaušinio (L dydžio), 4 v. š. krakmolo (su kaupu).

Įdarui: virtos vištienos (gali būti ir malta mėsa, tik ją reikės pakepinti), svogūno, prieskoninių žolelių, pipirų ir druskos, lydyto sviesto (kepimui) Gaminimo eiga: Įdarui: virtą vištieną sumalkite ir sumaišykite su kepintais svogūnais ir pagardinkite prieskoniais. Bulves išvirkite su druska ir sugrūskite.

Į atvėsintą bulvių košę įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą ir išmaišykite. Iš bulvių masės formuokite paplotėlį, įdėkite įdaro ir sulipdykite blynelį (kad bulvių masė neliptų prie rankų, jas sutepkite aliejumi). Keptuvėje, su lydytu sviestu, blynelius apkepkite iš abiejų pusių. Blyneliai paruošti. Patiekite su grietinės ir sviesto padažu. Iš recepte nurodyto kiekio gavosi gana dideli 8 žemaičių blynai.


Rašyti komentarą...
S
Sparnas
2020-08-17 20:14:20
Pranešti apie netinkamą komentarą
Su sausa vistiena niekada netirps burnoje,deja....kad ir kaip butu nesveika,bet riebesne mesa tinka
Atsakyti
-4

A
2020-08-18 07:44:00
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nereikia išradinėti dviračio,skaičiau,galvojau rasiu kažką naujo
Atsakyti
-1

N
Na
2020-08-17 18:02:09
Pranešti apie netinkamą komentarą
Šitą žino kiekviena šeimininkė. Dar parašyk, kaip kiaušinį išvirti.
Atsakyti
-5

SKAITYTI KOMENTARUS (8)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų