Labai skanūs šašlykai, marinuoti juodojoje arbatoje: „Mėsa traški, bet sultinga viduje“

„Receptas rastas internete, bet sudomino tuo, kad mėsa marinuojama ne kokiame acte, kefyre, majoneze ar mineraliniame vandenyje o... juodoje arbatoje. Mėsa gaunasi traški, bet sultinga viduje“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė.

Šašlykai marinuoti juodojoje arbatoje (nuotr. Samčio užrašai)

Jums reikės: 100 gr. arbatžolių, 1 l vandens, 2 kg kiaulienos sprandinės, 2 svogūnai, druska, pipirai, džiovintų žolelių ( rozmarino, čiobrelio, petražolės, kalendra).

Arbatžoles užpilti verdančiu vandeniu ir palikti pritraukti. Atvėsusią arbatą perkoškite per sietelį.

Kiaulienos sprandinę supjaustykite nemažais gabaliukais ir užpilkite arbata. Marinuokite pora valandų.

Pasimarinavusią mėsą nusunkite ir tada berkite žoleles, pipirus ir smulkintus svogūnus. Gerai ištrinkite su rankomis ir palikite marinuotis dar 2 valandas.

Prieš veriant ant iešmų berkite ant mėsos druską.

Vis pavartant kepame ant žarijų, kol iškepa.


Rašyti komentarą...
V
Veronika
2020-08-15 09:58:35
Pranešti apie netinkamą komentarą
Reikėtų pirmiausia mokytis etikos normų ,o paskui rašyti komentarus dėl kulinarinių patarimų.
Kurie komentatoriai bjauriai rašo juos kažkaip susekti ir bausti.
Juk mūsų visų kultūra atsispindi kalbant ar rašant.
Atsakyti
-1

R
Regina
2020-08-19 09:49:59
Pranešti apie netinkamą komentarą
Aišku , kai kurie virtuves specai pasakys , kad , taip daryti neteisingą , kad pažeidžiami taisykles tikro šašlyko , tačiau verta pabandyti , žmogaus fantazija begaline ir mes norime eksperimentuoti , gal toks šašlykas vertas dėmesio , jeigu kam nepatinka galime tai vadinti pavyzdžiui: marinuotos mėsos gabaliukai arbatoje ant iešmų , arba dar kitaip.. Ir šašlyko vardas nebus pažeistas.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (2)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų