REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar niekada nebuvo taip madinga turėti švara spindinčius namus. Bet prieš imdamiesi šveisti tualetą turėtumėte žinoti keletą svarbių dalykų.

Dar niekada nebuvo taip madinga turėti švara spindinčius namus. Bet prieš imdamiesi šveisti tualetą turėtumėte žinoti keletą svarbių dalykų.

REKLAMA

Tokios švaros guru kaip ponia Hinč ar Švaros karalienė („Queen of Clean“) skleidžia informaciją Instagrame, ir žmonės mokosi, kaip namus išvalyti nuo A iki Z. Tačiau įspėjama dėl dviejų kasdienių valymo priemonių mišinio naudojimo, kuris gali baigtis tragiškai.

Baliklis ir actas yra dvi valymo priemonės, kurias paprastai visi turi vonios ar virtuvės spintelėse – jos efektyviai šalina nešvarumus. Tačiau daugelis žmonių nežino, kad šias dvi priemones sumaišius išsiskiria labai pavojingos ir nuodingos dujos.

Tokį įspėjimą išleido Australijos vartotojų asociacija „CHOICE“. Jame rašoma: „Įspėjimas: Jokiu būdu nemaišykite acto ir baliklio – taip susidaro nuodingos chlorino dujos.“

REKLAMA
REKLAMA

Jei netyčia šiuos du produktus sumaišėte, privalote tučtuojau išeiti iš kambario ir stengtis pakvėpuoti grynu oru. Taip pat persirenkite ir drabužius, kuriuos tuo metu vilkėjote, išskalbkite. Gali būti, kad pajusite nosies, burnos ar gerklės dirginimą, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA

Actas dažnai naudojamas kaip natūrali priemonė, skirtingai nuo tokių industrinių chemikalų, kaip baliklis. Nors abi šios priemonės puikiai šalina nešvarumus, juos sumaišę gausite mirtiną kombinaciją. Baliklis yra gaminamas iš skiesto natrio hipochlorido, o actas yra atskiesta acto rūgštis, rašoma „OK! Magazine“. Įkvėpę nedidelį kiekį tokių garų sudirginsite gerklę, nosį ir akis, o didesnė tokių dujų dozė gali būti ir mirtina.

„Skirtingai nei kiti pavojingi chemikalai, pavyzdžiui, anglies monoksidas, chlorinas išskiria atpažįstamą aštrų ir nemalonų kvapą.“ – skelbiama helathline.com. – „Jei maišydami valymo priemones pajuntate stiprų kvapą, geriausia iškart iš kambario išeiti.

REKLAMA
REKLAMA

Simptomų sunkumas prisikvėpavus chlorino dujų priklauso nuo to, kokia yra šios medžiagos koncentracija – ji matuojama dalimis iš milijono – ir nuo to, kaip ilgai jomis kvėpavote.“

Amerikos apsinuodijimų centrų asociacija praneša, kad 2016 metais registruota 6 300 apsinuodijimų chlorino dujomis, o trečdalis jų įvyko žmonėms sumaišius valymo priemones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų