Šią aviečių uogienę vadina vasaros atradimu: „Virsiu ir kartosiu dar ne kartą“

„Šios vasaros atradimas obuolių ir aviečių uogienė. Man ji tokia skani. Žinau virsiu ir kartosiu dar ne kartą“, – sako tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Obuolių ir aviečių uogienė (Nuotr. Kviečiu į virtuvę)

Uogienei reikės: 1 kg aviečių; 1,5 kg obuolių; 1 kg cukraus; 100 ml vandens.

Avietes nuplauname. Obuolius nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome gabalėliais. Avietes su obuoliais beriame į puodą, užpilame cukrumi, vandeniu. Verdame ant lėtos ugnies, vis pamaišydami, kad nepradėtų svilti. Uogienė suvirs ir taps tiršta, gražios rožinės spalvos. Viriau uogienę apie 40 minučių (tai gali užtrukti 0,5–1 val.). Uogienę išpilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius.


Rašyti komentarą...
N
Neteko ragauti,
2020-08-06 13:48:19
Pranešti apie netinkamą komentarą
bet turetu buti skanu.Mama virdavo agrastu-avieciu uogiene.Nepamirstamas skonis!
Atsakyti
0

Z
Zosė
2020-08-06 16:58:33
Pranešti apie netinkamą komentarą
Esu virusi su laukinėm gervuogėm,skonis nuostabus
Atsakyti
-1

A
Ana
2020-08-07 04:12:12
Pranešti apie netinkamą komentarą
Verdu skanią obuolienę, tik taip ir vel tokią virsiu- obuoliai nulupti, sutarkuoti stambia tarka(burokeliams), slyvos pjaustytos mėlynos ir cukrus. Maišant verdu apie 15-20 min. Pabandykit.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (9)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų