REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekologiška sodininkystė dar niekada nebuvo tokia populiari, o jai naudojami metodai yra itin svarbūs mūsų ir mūsų planetos sveikatai.

Ekologiška sodininkystė dar niekada nebuvo tokia populiari, o jai naudojami metodai yra itin svarbūs mūsų ir mūsų planetos sveikatai.

REKLAMA

Atliekas iš virtuvės ir sodo išnaudokite protingai – pasigaminkite komposto. Kompostas maistines medžiagas išleidžia po truputį, todėl gerai kompostuojamas sodas be papildomų trąšų gali išgyventi net ir metus ar dvejus. Kompostas taip pat padeda dirvai išlaikyti drėgmę, o tai – labai svarbu karštu ir sausu vasaros metu auginant daržoves.

BANANAI 

Bananus valgome todėl, kad juos yra daug kalio, bet kalį taip pat mėgsta rožės. Tiesiog užkaskite banano žievę dirvoje prie rožės krūmo, kad ji natūraliai kompostuotųsi. Rožei augant bananų žieves „laidokite“ viršutiniame dirvos sluoksnyje. Abu šie metodai augalui suteiks jam labai reikalingo kalio.

KIAUŠINIŲ LUKŠTAI

Jei kada darže esate naudoję kalkes, tuomet žinote, kokią naudą jos teikia – kalkės mažina dirvos rūgštingumą, todėl tinka tiems augalams, kurie rūgštingos dirvos nemėgsta, o taip pat teikia augalams kalcį, kuris yra svarbi maistinė medžiaga. Pačios kalkės yra visiškai natūrali trąša, kurios galite įsigyti atskirai, bet jei norite pataupyti, kalkių teikiamus privalumus galima išgauti ir kitais būdais. Paprasčiausiai nuplaukite panaudotus kiaušinių lukštus, juos sutraiškykite ir naudokite sode kaip trąšą. Pasirodo, kiaušinių lukštai sudaryti iš 93% kalcio karbonato, o tai – tiesiog mokslinis kalkių pavadinimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų