REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Ar jūs esate grybų mėgėjai? Ar tas dzūkiškas kraujas mūsų toks, bet mes mėgstame juos. O turėdama voveraičių pasigaminau padažą prie paprasčiausių kotletų. Voveraitės kotletus netikėtai pakėlė į kitą skonių lygą, kaip kokiame futbole”, – šypteli tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

„Ar jūs esate grybų mėgėjai? Ar tas dzūkiškas kraujas mūsų toks, bet mes mėgstame juos. O turėdama voveraičių pasigaminau padažą prie paprasčiausių kotletų. Voveraitės kotletus netikėtai pakėlė į kitą skonių lygą, kaip kokiame futbole”, – šypteli tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

REKLAMA

Kotletams: 1 kg maltos kiaulienos; 2 kiaušinių; 2 riekelės batono; 1 st pieno; 0,5 svogūno; 2 skiltelių česnako; žiupsnio pipirų; druskos pagal skonį; miltų kotletams apvolioti pagal poreikį; aliejaus kepimui pagal poreikį.

Voveraičių padažui: 0,5 l apvirtų voveraičių; 1 svogūno; 200 ml grietinėlės; pundelio krapų; žiupsnio druskos; 50 g sviesto.

Į kiaulieną mušame kiaušinius, beriame druskos, pipirų, smulkintą svogūną ir česnaką. Batoną užpilame pienu ir paliekame šiek tiek brinkti. Sudedame į mėsą. Masę gerai išmaišome.

REKLAMA
REKLAMA

Formuojame kotletukus, apvoliojame miltuose ir kepame įkaitintame aliejų, iš abiejų pusių, kol iškeps ir gražiai apskrus.Padažui ištirpiname sviestą prikaistuvyje. Svogūną supjaustome smulkiais kubeliais.

Suberiame į keptuvę ir pakepiname, kol svogūnai suminkštės. Suberiame voveraites. Užpilame grietinėle, beriame žiupsnį druskos. Padažą pakaitiname, kol pradės tirštėti. Pagardiname smulkintais krapais.Kotletus apliejame padažu. Valgome su šviežiomis virtomis bulvėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų