REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol daugelio šalių sienos vis dar užvertos užsienio turistams, kelionių entuziastai įdomių vietų dairosi savo šalyse ir po truputį atranda vietinį turizmą. Turkijos saulę keičia Palangos smėlis, o Maldyvų egzotiką – Druskininkų ir Birštono kurortai. Širdis vis dar trokšta nepatirtų įspūdžių, o akys – neatrastų pasaulio vietų? Belieka įjungti fantaziją ir pasiruošti atrasti dalelę pasaulio Lietuvoje. Galbūt nepamirštami nuotykiai visuomet buvo visai arti namų? 

Kol daugelio šalių sienos vis dar užvertos užsienio turistams, kelionių entuziastai įdomių vietų dairosi savo šalyse ir po truputį atranda vietinį turizmą. Turkijos saulę keičia Palangos smėlis, o Maldyvų egzotiką – Druskininkų ir Birštono kurortai. Širdis vis dar trokšta nepatirtų įspūdžių, o akys – neatrastų pasaulio vietų? Belieka įjungti fantaziją ir pasiruošti atrasti dalelę pasaulio Lietuvoje. Galbūt nepamirštami nuotykiai visuomet buvo visai arti namų? 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip užsidariusios sienos pakeitė Lietuvos turizmą? 

Karantinas šiais metais pakeitė lietuvių atostogų planus – vieni atostogas užsienyje perkėlė į kitus metus, kiti įdomių nuotykių pasiryžo ieškoti Lietuvoje. Jaunavedžiai Reda ir Rokas Zarauskai, susituokę karantino metu, medaus mėnesį Kuboje iškeitė į kelionę po Lietuvos apylinkes. Povestuvinės kelionės metu jie aplankė lietuviškąją Šveicariją, Neapolį, Paryžių ir Londoną. „Leisdamiesi į šią ypatingą kelionę tikrai atradome Lietuvą iš naujo, supratome, kad mūsų šalis ne tik labai graži, bet ir turi itin kūrybiškus tautiečius, kurie kadaise taip pavadino mūsų kaimus“, – medaus mėnesio įspūdžiais dalinosi R. Zarauskienė. Kauniečių pora žada ir toliau keliauti Lietuvoje, tačiau neslepia, kad, kai situacija pasaulyje stabilizuosis ir taps saugu keliauti, aplankys ir kitas užsienio šalis. 

REKLAMA

Pasikeitusią Lietuvos išvykstamojo turizmo situaciją puikiai iliustruoja Lietuvos kelionių agentūros, kurioms karantino metu teko nemažai iššūkių – kai kurios jų nuo šiol siūlo kelionių paketus ne tik užsienio šalyse, bet ir Lietuvoje. „Kelionių agentūroms šie metai yra ne tik iššūkių, bet ir galimybių laikas. Vos užsidarius sienoms, pradėjome kurti naują projektą – „Arti namų“, kuris skatina keliauti ne mažiau, o arčiau. Karantino metu patys daug keliavome po Lietuvą, atradome savo gimtuosius kraštus iš naujo, todėl daugelis mūsų siūlomų idėjų yra mūsų pačių patirtos, išbandytos“, – apie internetinės kelionių agentūros „AirGuru“ naujoves pasakojo projekto „Arti namų“ vadovė Eglė Grašytė. 

REKLAMA
REKLAMA

Eifelis, Luvras ir Versalio rūmai Lietuvoje? 

Ar patikėtumėte, jeigu pasakytumėm, kad populiariausius Prancūzijos objektus galėtumėte atrasti ir Lietuvoje? Keliaujant pro vieną Mažeikių miesto prekybos centrą daug kas stabteli – prieš akis atsiveria ne kas kitas, o Eifelio bokštas. Lygiai toks pats, koks stovi Paryžiaus miesto širdyje, tik kelis kartus mažesnis. O ar teko lankytis Merkinės piramidėje? Ši piramidė, iš pirmo žvilgsnio savo stikline konstrukcija primenanti Paryžiuje stūksančią Luvro piramidę, greitai tapo vienu lankomiausiu Dzūkijos regiono objektu. Pastatas pasižymi ne tik savo modernia konstrukcija, bet ir paslaptingomis galiomis. Kalbama, kad čia, miškų apsuptyje, galima įveikti įvairias ligas, vidinę įtampą ir atrasti gyvenimo pusiausvyrą. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu šiais metais norėjote aplankyti Versalio rūmus, bet jūsų planus sugriovė karantinas, siūlome jums nukeliauti į Plungę. Plungėje esantis ir XIX a. menantis dvaras savo didinga architektūra bei išpuoselėtais sodais primena Prancūzijos klasicizmo šedevrą – Versalio rūmus. Kaip Versalio rūmai iškilo valdant Liudvikui XIV, taip Plungės dvaras prabanga sutvisko kunigaikščio Mykolo Oginskio pastangomis. Didingi rūmai tapo miesto kultūros bei meno centru. Čia veikė muzikos mokykla, kurioje mokėsi pats Mikalojus Konstantinas Čiurlionis. Šalia dvaro esantis kunigaikščių Oginskių parkas savo grožiu bei augalijos įvairove nenusileidžia Versalio rūmų sodams. 

REKLAMA

Itališkos atostogos Lietuvoje – Venecija Mingėje ir romantiškas pasiplaukiojimas gondolomis 

Tų, kurių akys bei širdys krypsta į romantiškąją Veneciją, dėmesį taip pat patrauks Mingės kaimas, kurį vietiniai gyventojai praminė tiesiog lietuviškąja Venecija. Mažas žvejų kaimelis, nutūpęs Kuršių marių pakrantėje, yra vienintelis kaimas, kuriame pagrindinę gatvę atstoja Minijos upė, o eismas vyksta valtimis ar kateriais. Čia tradiciniai, unikalūs, urbanizacijos nepaliesti namai išsidėstę palei sraunią Minijos upę. Jau nuo seno šio kaimo gyventojai verčiasi žvejyba, o pastaraisiais metais čia yra sparčiai vystomas kaimo ir vandens turizmas. Čia galima rasti ir modernių prieplaukų, ir burlenčių sporto paplūdimių. 

REKLAMA

Jeigu norite bent dalelyte prisiliesti prie Italijos kultūros, keliaukite į Vilnių arba Druskininkus. Čia yra galimybė pasiplaukioti gondola – tradicine Venecijos irkline valtimi. Ramus gondolos siūbavimas bei švelnus vasaros vėjas ne tik mintimis nuskraidins tarp Venecijos kanalų, bet ir atskleis Lietuvos miestų grožį. 

Magiškasis Monžuiko fontanas Utenoje ir Gugenheimo muziejus Vilniuje 

Kiekvieną dieną šiltuoju metų sezonu Utenos gyventojus bei svečius miestas pasitinka muzikos garsais. Pagrindinis bei pats didingiausias šio miesto muzikantas – Dauniškio ežere esantis fontanas. Jis ne tik groja užburiančią melodiją, bet ir nušvinta įvairiausiomis spalvomis – visai kaip magiškasis Monžuiko fontanas Ispanijos mieste Barselonoje. Įdomiausia tai, kad Utenos miesto fontanas gali sugroti tai, ko pageidausite – tereikia savo norus išreikšti SMS žinute. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ispanijos Bilbao uostamiestyje esantis Gugenheimo muziejus kasmet tampa turistų bei modernaus meno mylėtojų traukos centru. Lietuvos žmonės taip pat gali pasidžiaugti ir pasididžiuoti, nes vos prieš keletą metų Vilniuje duris pravėręs šiuolaikinio meno MO muziejus traukia svečius iš visų pasaulio kampelių. Jis buvo nominuotas 2020 m. geriausio Europos metų muziejaus apdovanojimui. Mokslininkų Danguolės ir Viktoro Butkų iniciatyva įkurtame muziejuje vyksta įvairios parodos, edukaciniai užsiėmimai, kino seansai ir kiti kultūriniai renginiai. Šalia muziejaus yra įkurtas visuomet atviras skulptūrų sodas, kuriame eksponuojami Nacionalinės premijos laureatų kūriniai. 

REKLAMA

Pasiilgusiems kalnų – kriokliai Trakuose ir Alpių viršūnės Druskininkuose 

Jeigu kūnas reikalauja tyro kalnų oro – Vilsos upelio krioklių ošimas tikrai nukels į Šveicarijos kalnus. Trakų rajone esantis vos kelių kilometrų upelis yra ypatingas, nes jo kriokliai – natūralūs. Miško gilumoje tekantis upelis suformavo eilę mažesnių ir didesnių krioklių, kurie paliks įspūdį kiekvienam gamtos mylėtojui. 

Nespėję šiais metais pasimėgauti slidinėjimo atostogomis kalnuose, laukiami atsinaujinusioje Druskininkų „Snow Arenoje“. Per sniegą lekiančiomis slidėmis ar snieglente galėsite pasijusti taip, lyg būtumėt trumpam nusikėlę į Alpių viršūnes. Galbūt tai taps nauja tradicija? 

REKLAMA

Amerikos žemyno Lietuvoje paieškos: Didysis kanjonas Akmenėje 

Atvykus prie Naujosios Akmenės karjerų vienu momentu galima pagalvoti, jog atsidūrėte prie Didžiojo kanjono Arizonos valstijoje. Beveik 40 metrų aukščio skardžiai, įvairių akmenų krūvos, rausvi molio klodai, tyvuliuojantys dirbtiniai ežerai – toks vaizdas pasitinka atvykus čia, kur jau daugelį metų kasamos naudingos iškasenos. Vieniems tai tik darbo vieta, kur kasdien burzgia buldozeriai, kitiems – tikras atradimas. 

Jungtinėse valstijose šiuo metu labai populiarus stovyklavimo būdas – glampingas, kurį galite išbandyti ir Lietuvoje. Šis visame pasaulyje sparčiai populiarėjantis stovyklavimo būdas, sudarytas iš dviejų angliškų žodžių, reiškiančių pramogą ir stovyklavimą, jungia miesto patogumus su gamtos malonumais. Tai puikus variantas tiems, kuriems viešbučio malonumai yra būtinybė, o atkurti ryšį su gamta – siekiamybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų