REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Grafikos dizainerės M. Krasnovskytės biuras – ir Islandijoje, ir Balyje: nuolatinis judėjimas įkvepia kurti
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Biuras su vaizdu į lava alsuojančius Islandijos ugnikalnius ar dangaus žydrumo Indijos vandenyną Balio salos pakrantėje. Egzotiškų laisvai samdomos grafikos dizainerės Marijos Krasnovskytės darbo vietų pavydėtų daugelis. Tačiau istorijos herojė nusprendė ne tik pabėgti nuo rutinos, nesustoti keliauti ir atrasti skirtingas vietas, kultūras bei tradicijas. M. Krasnovskytė pasirinko nuolat judančio žmogaus gyvenimo būdą, suteikiantį laisvės, kūrybinio įkvėpimo ir galimybių tobulėti. 

6

Biuras su vaizdu į lava alsuojančius Islandijos ugnikalnius ar dangaus žydrumo Indijos vandenyną Balio salos pakrantėje. Egzotiškų laisvai samdomos grafikos dizainerės Marijos Krasnovskytės darbo vietų pavydėtų daugelis. Tačiau istorijos herojė nusprendė ne tik pabėgti nuo rutinos, nesustoti keliauti ir atrasti skirtingas vietas, kultūras bei tradicijas. M. Krasnovskytė pasirinko nuolat judančio žmogaus gyvenimo būdą, suteikiantį laisvės, kūrybinio įkvėpimo ir galimybių tobulėti. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Todėl dizainerės biuru tampa skirtingos pasaulio vietos, o patikimiausiu kolega – išmaniosios technologijos, be kurių ji neįsivaizduotų produktyvaus, kokybiško ir kūrybiško darbo proceso. Sprendimą nuolat keliaujantiems žmonėms siūlo ir „Huawei“, Lietuvoje pristatanti naują planšetę „MatePad Pro“. 

REKLAMA

Karantinas Balyje – su iššūkiais 

Islandija, Čekija, Olandija, Balis, kuriame pabuvota pastarąjį pusmetį. M. Krasnovskytės kelionių geografija plati bei atverianti dar naujus tobulėjimo bei kūrybinės laisvės horizontus. Šiuo metu dizainerė yra grįžusi į Lietuvą ir dirba Vilniuje, jaukiai įsikūrusi vienoje iš miesto centro kavinių. M. Krasnovskytės teigimu, jos darbas suteikia galimybes neprisirišti prie vienos vietos ar darbo valandų, o tokia nepriklausomybė yra geriausiais įkvėpimas. 

REKLAMA
REKLAMA

„Save vadinu nuolatos judančiu žmogumi. Mėgstu keisti vietas, nes tai puikus būdas pabėgti nuo rutinos ir kūrybinės stagnacijos. Skirtingos kultūros, žmonės, šalys, gamta mane išlaisvina, neblaško bei įkvepia. Vieniems reikia biuro ir sienų, o aš gyvenu kitaip“, – apie pasirinkimų laisvę kalba M. Krasnovskytė. 

Todėl tokį gyvenimo būdą 24-erių pašnekovė vadina asmeninio tobulėjimo priemone. Nuolatos keliaudama, ji geriau pažįsta tiek save, tiek aplinką, kaskart tapdama vis brandesne asmenybe. 

„Žinoma, atstumas bei nuolatinis vietų keitimas iš dalies apsunkina santykius su artimaisiais, kurie ne visada gali keliauti kartu. Su amžiumi randasi ir noras gyventi sėsliau, turėti šunį, pradėti kurti šeimą. Be to, būdama toli nuo Lietuvos, susiduriu ir su iššūkiais: per karantiną Balyje jaučiausi truputį nerami, ar prireikus sulauksiu kokybiškos medicininės pagalbos. Taip pat dėl laiko ir atstumo skirtumų ne visada galėjau pabendrauti su šeima. Tačiau taip gyvendama ugdau atsakomybę prieš save ir užsakovus, galiu savarankiškai planuoti laiką. Dieną lankyti Balio ugnikalnius, o vakare – dirbti“, – teigiamas puses vardija dizainerė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji priduria, jog nuolatinis judėjimas moko savarankiškumo ir brandos bei suteikia pažinimo džiaugsmo: „Tai mano asmeninės laisvės, kūrybos ir augimo šaltiniai“. 

Jaučia meilę technologijoms 

Paklausta apie savo darbo specifiką, M. Krasnovskytė sako, jog pati kuria savo rutiną, yra asmeniškai atsakinga už prie projektų praleidžiamą laiką, o su užsakovais bendrauja be tarpininkų. Todėl būdama laisvai samdoma dizainere ir dirbdama nuotoliniu būdu, kūrėja biurą gali įsikurti bet kurioje pasaulio šalyje bei darbinę veiklą be rūpesčių derinti su laisvalaikiu. 

REKLAMA

Visgi pašnekovė atvirauja – kartais tenka patirti svečių kraštų klimato specifiką. Pavyzdžiui, Balyje buvo taip karšta ir drėgna, jog susikaupti ir atlikti užduotis iš pradžių pasirodė ypatingai sunku. 

„Tačiau vėliau pripranti ir viskas vyksta sklandžiai. Tokiam darbo procesui itin reikšminga ne tik aplinka, bet ir išmaniosios technologijos, be kurių negalėčiau įsivaizduoti savo gyvenimo. Planšetinis kompiuteris, telefonas ir ausinukas yra pagrindiniai bei neatsiejami mano tiek kasdienybės, tiek ir kūrybos palydovai. Prisipažinsiu, jaučiu meilę technologijoms, o didelę šio jausmo dalį sudaro simpatija planšetėms. Šie įrenginiai ypač patogūs komunikacijai, prezentacijų rodymui užsakovams ir yra nepakeičiami išmanieji grafikos dizainerio darbo įrankiai“, – sako M. Krasnovskytė. 

REKLAMA

Todėl tokiems poreikiams kokybišką, inovatyvų ir patogų sprendimą pristatantis technologijų gamintojas „Huawei“ siūlo ne tik dirbti ar ilsėtis kitaip, tačiau ir semtis įkvėpimo idėjoms, kūrybai, laisvalaikiui. 

„Su šia vizija Lietuvos rinkoje pasirodo naujas „Huawei“ planšetinių kompiuterių šeimos narys – flagmanas „Huawei MatePad Pro“. Tai galinga, stilinga ir nepailstanti planšetė, suteikianti visiškai naują naudojimo patirtį. Įrenginys atveria dar pažangesnes galimybes patogiau ir kokybiškiau dirbti, mokytis, žaisti, žiūrėti filmus ar bendrauti su artimaisiais: tai ir namų kino teatras, ir kūrybiškumo puoselėtojas. Be to, planšetė lengvai sinchronizuojama su išmaniuoju telefonu, o integruotas pažangus „Kirin 990“ lustas stebina galia bei dar spartesniu dirbtinio intelekto darbu“, – „MatePad Pro“ savybes pristato „Huawei“ produktų vadovas Lietuvoje Šarūnas Urbonas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugybė poreikių viename įrenginyje 

Užsiminusi, jog planšetė yra neatsiejama grafikos dizainerio palydovė, M. Krasnovskytė teigia pati darbui naudojanti net dvi. Vienas įrenginys skirtas iliustracijoms, kitas – eskizams. 

„Dažniausiai prireikia skirtingų planšečių, nes naudoju nevienodus išmaniuosius pieštukus, kitoks turi būti ir ekrano jautrumas bei apšvietimas eskizuojant. Iliustracijoms pastarasis tinkamas kuo didesnis ir platesnis – taip vaizdo matoma daugiau. Taip pat svarbus planšetės patogumas. Ji turi būti kompaktiška, bet kartu patogi naudoti, tilpti kuprinėje, kad galėčiau ir piešti oro uoste, ir lengvai išsitraukti per patikrą“, – pastebi dizainerė. 

REKLAMA

Anot Š. Urbono, „Huawei MatePad Pro“ visus šiuos poreikius vienija viename įrenginyje, todėl turėti juos kelis darbui nebėra būtina. 

„Planšetėje kiekviena tamsi ar šviesi detalė atrodo ryški ir aiški. Tai užtikrina kino klasės spalvų gama ir optimalus šviesumas. 10,8 colių „FullView“ ekranas su 90 proc. ekrano ir korpuso santykiu atveria visiškai kitokias vaizdo stebėjimo perspektyvas, o itin lengvas, vos 460 g sveriantis, korpusas atrodo elegantiškai, yra patvarus ir patogus nešiotis. Išskirtinė „MatePad Pro“ inovacija – „Huawei M-pencil“ šešiabriaunis pieštukas. Šiame planšetės priede – virš 4 tūkst. jautrumo spaudimui lygių, todėl jis ypač jautrus, tikslus ir patogus piešti bei rašyti“, – tikina „Huawei“ atstovas. 

REKLAMA

Jis taip pat priduria, kad „MatePad Pro“ funkcionalumą atskleidžia ne tik inovatyvus pieštukas, bet aukštu saugumo lygiu pasižyminti „AppGallery“ programėlių parduotuvė, kurioje naudotojai gali rinktis iš daugiau nei 81 tūkst. aplikacijų bei atrasti sau labiausiai tinkančias. 

„Huawei MatePad Pro“, veikiantis su „AppGallery“, suteikia naujos patirties naudotojams. Tai saugi ir pasaulyje viena lyderiaujančių platformų, skirta atrasti, atsisiųsti ir patogiai valdyti naujausias programėles bei žaidimus“, – teigia Š. Urbonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų