REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bethany Smith (26) buvo apstulbusi, kai sužinojo, kad nepaisant to, kad nešioja spiralę, pastojo ir laukiasi trynukių. Trejetukas gimė 31 nėštumo savaitę ir dėl koronaviruso nuo mamos buvo atskirtas.

Bethany Smith (26) buvo apstulbusi, kai sužinojo, kad nepaisant to, kad nešioja spiralę, pastojo ir laukiasi trynukių. Trejetukas gimė 31 nėštumo savaitę ir dėl koronaviruso nuo mamos buvo atskirtas.

REKLAMA

26–erių metų amžiau mama buvo šokiruota sužinojusi, kad nepaisant kontraceptinės spiralės nešiojimo, laukiasi trynukių. Bethany Smith iš Stratfordšyro su partneriu Kay Singh (38) neseniai tapo trijų mergaičių – Kiren, Kirit ir Arjan – tėvais.

Puse etato kirpėja dirbanti moteris ir pedagogiką studijuojantis vyras jau turėjo tris vaikus – septynmetį Reubeną, šešiametę Pria ir keturmetę Mari. Pora neplanavo daugiau atžalų, todėl moteris įsidėjo spiralę.

Didžiosios Britanijos sveikatos tarnybos teigimu, spiralė veikia nuo penkerių iki dešimties metų, priklausomai nuo jos tipo ir nuo nėštumo apsaugo 99% patikimumu.

REKLAMA
REKLAMA

Varinė spiralė veikia dešimt metų ir yra nedidelis „T“ formos varinis elementas, kurį gydytojas arba slaugytojas gali įstatyti į gimdą. Varis neleidžia spermai išgyventi ar pasiekti ir apvaisinti kiaušialąstę, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Bethany ir Kay abu sako, kad jų šeimose dvynukų ar trynukų nebuvo, todėl jie buvo labai nustebę, kai sužinojo šią naujieną. Trejetukas gimė anksti – 31 nėštumo savaitę, balandžio 4 dieną, Derbio karališkojoje ligoninėje. Naujagimių plaučiai buvo tokie silpni, kad jos iškart turėjo būti prijungtos prie dirbtinės ventiliacijos.

Dėl šios priežasties pirmosiomis dienomis Bethany ir Kay negalėjo matytis su trynukėmis – nebuvo galima rizikuoti, kad mažosios užsikrės koronavirusu. Mergaitės svėrė nuo 1,5 iki 1,7 kg – Kirit buvo svėrė daugiausiai, o Kiren – mažiausiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Derby Telegraph“ Bethany sakė: „Buvo tikrai baisu. Pirmas dvi dienas negalėjau būti su mergaitėmis, nes jos buvo prijungtos prie dirbtinės plaučių ventiliacijos. Jas lankyti galėjo tik vienas iš tėvų, vieną kartą per dieną, turėjome dėvėti kaukes, kostiumus ir pirštines. Tai buvo neįtikėtina situacija, niekada nebūčiau tokios įsivaizdavusi.“

Nėštumas nebuvo visiškai sklandus – jau 26 savaitę Bethany prasidėjo sąrėmiai. Laimei, ligoninėje pavyko juos sustabdyti. Penkiomis savaitėmis per anksti gimusios naujagimės ligoninėje turėjo praleisti dar tris savaites – tik tuomet jos galėjo kartu su tėvais važiuoti namo.

Tėtis Kay pasakojo „The Sun“: „Kai jos gimė, buvo labai skaudu, nes negalėjau būti kartu, o Bethany taip pat buvo nuo jų atskirta. Jai teko gydytis kitame ligoninės skyriuje. Buvo labai sunku negalėti jų pabučiuoti, kaip būtume norėję." Laimei, dabar mažosios jau auga namie kartu su mama ir tėčiu. Kay pridūrė: „Jos – tikras stebuklas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų