REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartais namuose pakanka atnaujinti vos vieną kampelį ir viskas tarsi pražysta naujomis spalvomis. Klaipėdietė Santa su vyru tokiems pokyčiams ėmėsi balkono, kuris dabar daug džiaugsmo suteikia ne tik jų šeimai, bet ir svečiuose apsilankantiems draugams.

Kartais namuose pakanka atnaujinti vos vieną kampelį ir viskas tarsi pražysta naujomis spalvomis. Klaipėdietė Santa su vyru tokiems pokyčiams ėmėsi balkono, kuris dabar daug džiaugsmo suteikia ne tik jų šeimai, bet ir svečiuose apsilankantiems draugams.

REKLAMA

Santa pasakoja, kad noras pertvarkyti balkoną kilo jau tada, kai ji su vyru įsigijo naują būstą.

„Pirmą kartą pamačius šį didelį balkoną, supratau, jog čia turi būti įkurtas jaukus kampelis šeimos savaitgalio pietums ar pašnekesiams su draugais. Ilgą laiką brandinau mintį, kaip jį patogiai ir jaukiai įrengti, taip pat, kaip racionaliai išnaudoti visą balkoną“, – idėjos užuomazgomis dalijasi klaipėdietė.

Ji pasakoja, kad pirmasis ir kone svarbiausias darbas buvo sienų perdažymas akiai malonesne spalva. Tai atlikus dar rudenį, balkono atnaujinimo darbai pamažu įsisuko ir įgavo pagreitį.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš daug skaičiau, domėjausi, ieškojau idėjų feisbuke, taip pat populiarioje platformoje „Pinterest“. Vis saugojausi patikusias nuotraukas ir taip dėliojau bendrą vaizdą.

REKLAMA

Pavasarį jau pradėjome rimčiau viską įsirenginėti. Žinoma, tam labai puikiai pasitarnavo ir karantino laikas, kurį galėjome visiškai pilnai išnaudoti“, – šypsosi Santa.

Ji sako, kad balkoną įsirengė suvienijusi jėgas su vyru, šiek tiek pagalbos sulaukė ir iš kitų šeimos narių.

Darbai iki galo dar neužbaigti

Vienas iš originaliausių balkone įrengtų dalykų – iš laminuotos plokštės išpjautas atsisėdimo karkasas. Jis balkonui buvo išpjautas pagal specialius išmatavimus, todėl nemenkas iššūkis kilo tada, kai karkasui reikėjo surasti minkštąją dalį.

REKLAMA
REKLAMA

„Jos ieškojau tikrai labai ilgai, apvažiavome daug prekybos centrų, galiausiai pavyko surasti. Žinoma, paminkštinimus šiek tiek pakoregavau pagal mūsų išmatavimus, bet viskas galiausiai gavosi puikiai“, – dalijasi klaipėdietė.

Ji skaičiuoja, kad visas balkono atnaujinimo projektas kainavo maždaug 400 eurų. Daugiausia pinigų atsiėjo baldai – minkštoji sėdimoji dalis, staliukas, kėdės, įvairios dekoracijos.

Nors jau ir dabar balkonas atrodo labai jaukiai, Santa sako, kad iki visiško užbaigimo vis tik dar trūksta keleto dalykų:

„Man dar trūksta keleto jaukių dekoracijų, bet viskas su laiku. Galbūt per laiką ir subręs mintis, ko būtent dar reikia balkone.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar balkone praleidžia daug laiko

Santa dalijasi, kad atnaujinus ir sutvarkius balkoną, jis tapo viena mėgstamiausių vietų visame bute.

„Stengiamės pusryčiauti ar vakarieniauti visi kartu balkone, ši vieta ypač patinka mūsų sūnui. Ją labai mėgsta ir mūsų svečiai, kurie mielai kartu atsigeria puodelį kavos su tikrai puikiu vaizdu iš 7 aukšto į Klaipėdos miesto panoramą“, – šypsosi pašnekovė.

Ji sutinka, kad neretai nuo remontų bute žmones atgraso ne tik tam reikalingas laikas, bet finansiniai ištekliai, tačiau Santa pataria to pernelyg nesibaiminti.

„Noriu patarti kitiems nebijoti rizikuoti įsirengti balkoną, kuris tikrai taps viena mėgstamiausių jūsų šeimos vietų. Taip, užtrunka įsirengti, viską sugalvoti, galbūt varžo ir biudžetas, bet viskas po truputį, o tada galutinis rezultatas ilgai džiugins ne tik jus pačius“, – sako Santa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų