REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei norite sutaupyti laiko, išbandykite šias maisto gaminimo gudrybes. Šie sumanūs triukai skirti česnako lupimui, citrinų sulčių spaudimui ir kiaušinių lupimui.

Jei norite sutaupyti laiko, išbandykite šias maisto gaminimo gudrybes. Šie sumanūs triukai skirti česnako lupimui, citrinų sulčių spaudimui ir kiaušinių lupimui.

REKLAMA

Pamirškite ilgai trunkantį česnako ar kiaušinių lupinėjimą bei vargą spaudžiant citrinų sultis. „Daily Star Online“ atrinko keturias maisto ruošimo gudrybes, kurios visiems palengvins gyvenimą:

1. Kaip lupti česnaką

Česnako žievelės lupimas – nuobodus darbas. Laimei, laidos „Great British Bake Off“ dalyvė Nadiya Hussain pasidalino naudingu patarimu, kaip tai daryti. Pasirodo, česnako skilteles tereikia maždaug minutei įdėti į dubenį su verdančiu vandeniu. Tuomet jos nusiima visiškai lengvai. Kai česnakas bus nuluptas, sudėkite jį česnakų grūstuvą. Taip jį sutrinsite daug greičiau, nei pjaustydami kiekvieną skiltelę rankiniu būdu.

2. Kaip lupti kiaušinius

Lupti ką tik išvirtus kiaušinius taip pat yra erzinantis užsiėmimas. Todėl visi nudžiugs sužinoję, kad yra būdas šį darbą padaryti per vos aštuonias sekundes. Tviterio sensacija tapusiame vaizdo įraše, kuris buvo peržiūrėtas daugiau nei 70 000 kartų, vyras kiaušinį lupa naudodamas stiklinę ir truputį vandens. Jis kiaušinį įdeda į vandens kupiną stiklinę, o tuomet jos viršų uždengia delnu. Tuomet jis pakrato taip uždarytą stiklinę ir kiaušinio lukštas suskilinėja. Tokiu būdu kiaušinio lukštus pašalinti galima vienu lengvu judesiu.

REKLAMA
REKLAMA

3. Kaip suminkštinti sviestą

Sviestas iš šaldytuvo per kietas ir sunku jį užsitepti ant skrebučio? Viso pakelio ant stalo ilgam laikui palikti nebereikės. Vietoj to, sviestą suminkštinkite stikline. Į stiklinę pripilkite karšto vandens, kad ji sušiltų, tuomet vandenį išpilkite. Tuomet įkaitusia stikline uždenkite sviestą ir palaukite kelias sekundes. Sviestas netrukus suminkštės ir galėsite patogiai jį tepti ant duonos.

REKLAMA

4. Kaip spausti citrinas

Jei citrinos nėra visiškai sunokusias, gali būti sudėtinga išspausti visas jų sultis. Taigi, jei norite išspausti visas sultis, sukluskite. Prieš spaudžiant, citriną reikėtų paridenti pjaustymo lentele, kad ji kiek suminkštėtų. Dar galimą visą, dar neprapjautą citriną 30 sekundžių įdėti į mikrobangę. Tai bus daug lengviau išspausti jos sultis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų