Priminė nostalgišką dzūkiškos cibulienės receptą: sunaudosite svogūnų laiškus

„Mes Dzūkijoje, tai vadiname „cibuliene“. Paaugus svogūnų laiškams visada skubu jos pasigaminti. Tai patiekalas iš mano vaikystės ir visiškai nesigėdydama sakau, aš jį mėgstu ir gaminu“, – dalijasi tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Cibulienė (nuotr. Kviečiu į virtuvę)

Šio patiekalo gaminimas užtruks maždaug 20 minučių, o trims porcijoms reikės: 2 saujų svogūnų laiškų; 3 kiaušinių; 2 juostelių rūkytos šoninės; žiupsnio pipirų; druskos pagal skonį.

Svogūnų laiškus nuplauname, supjaustome nedideliais gabaliukais. Sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paverdame 10–15 minučių, kol laiškai suminkštės. Šoninę supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepiname keptuvėje. Išvirusius laiškus perkošiame. Sudedame į keptuvę, kur yra spirgučių, mušame kiaušinius, gardiname druska, pipirais. Pakepiname, kol kiaušiniai iškeps. Puikiai tiks valgyti su juodos duonos riekele.


Rašyti komentarą...
O
Ogo
2020-07-29 12:17:18
Pranešti apie netinkamą komentarą
Mano mociute keptuvej pakepdavo rukytu lasinuku ir iskart dedavo supjaustytus svogunu laiskus. Uzdengdavo dangciu ir troskindavo. Valgydavom su virtom bulvem. Labai skanu. Prisiminimas is vaikystes. Zemaitija. Isbandysiu ir jusu varianta.
Atsakyti
-7

S
Skanu
2020-07-30 14:34:02
Pranešti apie netinkamą komentarą
O mums skaniausia iš ančių ir kalakučių kiaušinių mikso, nes išsipučia kaip balionas, būna puri, puri.
Atsakyti
0

R
Rūta
2020-07-29 23:16:54
Pranešti apie netinkamą komentarą
Dar porą šaukštų grietinės įdėti reikia.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (5)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų