REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Labai patiko tiek patiekalo išvaizda, tiek skonis“, – sako tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė Justina.

„Labai patiko tiek patiekalo išvaizda, tiek skonis“, – sako tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė Justina.

REKLAMA

Prireiks: 6 vištienos kumpelių (apie 700 g); 500 g vyšninių pomidorų; 900 g bulvių (kiekį reguliuojame pagal savo skonį); 6 šviežio rozmarino šakelių; druskos, pipirų; 2 valg. šaukštų aliejaus; šiek tiek balto vyno acto.

Bulves nuskutame ir apverdame šiek tiek pasūdytame vandenyje (apie 10 min.). Iš vištienos kumpelių išimame kauliukus ir mėsą nuo kiekvieno kumpelio supjaustome į 3 pailgas dalis. Apibarstome vištienos prieskoniais ir įpilame šlakelį aliejaus, gerai išmaišome viską.

Vištienos gabaliukus apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių (apie 10 min). Pomidorus nuplikome ir nulupame odeles. Rozmarino lapelius šiek tiek patriname su druska (tingėjau traukti grūstuvę, tai lapelius žirklėmis smulkiai sukarpiau), įpilame aliejaus bei actą, pagardiname pipirais.

Apvirtas bulves, apkeptą vištieną ir nuluptus pomidorus sudedame į kepimo indą ir viską aptepame paruoštu rozmarino ir aliejaus mišiniu. Kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų