REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Pumpėnų miestelis nepasiduoda Korona virusui ir Turkijos paplūdimį sukūrė patys: „Atostogausime čia!“

Vidurvasarį Pumpėnuose įvyko neįtikėtina, labai smagi ir visus miestelio gyventojus ne pirmus metus džiuginanti ir jungianti vidurvasario šventė. Šventės metu Pumpėnų miestelio gyventojai galėjo švęsti, džiaugtis koncertais, sportuoti ir būti it vienas kumštis.

7

Vidurvasarį Pumpėnuose įvyko neįtikėtina, labai smagi ir visus miestelio gyventojus ne pirmus metus džiuginanti ir jungianti vidurvasario šventė. Šventės metu Pumpėnų miestelio gyventojai galėjo švęsti, džiaugtis koncertais, sportuoti ir būti it vienas kumštis.

REKLAMA

Šis renginys parodė, kiek visa Pumpėnų bendruomenė yra viena stipri jėga. Pumpėniškiai koronaviruso metu nė kiek nepasidavė, išliko bendruomeniški bei sukūrė tokią šventę, kuri visiems įsimins ilgam.

Prieš pat didžiąją šventę taip pat buvo renovuotas paplūdimys, buvo pastatytas naujas lieptas. Prie šio renginio prisijungė apie 120 žmonių, organizacijų. Organizacijos ir žmonės prisijungė ne tik tam, kad pats renginys įvyktų, bet dar ir Pumpėnų miesteliui padovanotų kažką tokio, kad vietiniai gyventojai džiaugtųsi gyventi tokioje vietoje kaip Pumpėnai.

„Atostogausime čia! Su taip renovuotu papludymiu nė kiek neatsiliekame Turkijai ar Ispanijai! Apžvelgiant dieną galiu pasakyti, kad labai gera matyti jog įvairiuose sporto renginiuose dalyvauja labai daug vietinių gyventojų. Mūsų pagrindinis tikslas ir yra, kad vietinis jaunimas ir ne tik jaunimas, kad ir vyresni žmonės turėtų veiklą, gyvenimo prasmę ir tą prasmę matytų sporte, fiziniame aktyvume, o ne alkoholyje, ar kažkokiose kitose žalingose veiklose. Džiugu matyti, kad vaikai pusę metų ruošiasi žvejybos varžyboms.

REKLAMA
REKLAMA

Labai gera matyti pačią bendruomenę, kuri ruošiasi, patys gražina, puošia miestelį. Iki šio vidurvasario renginio pradžios likus keturioms dienoms kiekvieną dieną vidutiniškai apie 15–30 žmonių dirbo tam, kad į Pumpėnus būtų gera atvykti kitiems, švęsti, džiaugtis gyvenimu, dalyvauti įvairiose veiklose. Kartais nereikia rinktis didelio miesto, kad būtų gyventi gera“, – pasakojo „Būk geresnis“ organizacijos steigėjas ir vienas renginio organizatorių Arminas Vareika.

REKLAMA

Šventės metu vyko sporto turnyrai – krepšinio, futbolo, tinklinio, joga. Negana to, parungtyniauti vienas su kitu galimybę turėjo ir žvejai, kurie nuo penkių ryto kovojo dėl geresnio laimikio ir „ropliukai“, kuriems tai buvo pirmasis startas gyvenime.

Tradiciniame 3x3 krepšinio turnyre nebuvo apsieita be traumų, smagių emocijų, skambių pergalių ir skaudžių pralaimėjimų. Didžiosios taurės finale pergalę šventė „Dainavos“ ekipa, kuri jau ne pirmą kartą dalyvauja Pumpėnų vidurvasario šventės tris prieš tris krepšinio turnyre.

„Jeigu neklystu – turnyre mes dalyvaujame trečius, ketvirtus metus iš eilės. Šiame turnyre buvo tikrai sunkių momentų. Pavyzdžiui pernai metais tapome mažosios taurės čempionais. Šiemet kartelė buvo aukštesnė, džiaugiamės, kad pavyko išeiti į didžiąją taurę ir įveikti Pasvalį, kuriem visąlaik pralaimime, ir kuri yra labai stipri komanda.

REKLAMA
REKLAMA

Komandos pergalę lėmė gera ir kibi gynyba. Kai kurie varžovai nežino, nedalyvauja FIBA rengiamuose čempionatuose ir labai susinervindavo po kibesnės gynybos, tad mūsų pliusas buvo tas, kad gynyboje mes buvome kibesni.

Atšvęsti šią pergalę tikrai galvojame. Grįšime į Kauną, pakeliui nusimaudysime, pailsėsime ir galbūt išeisime į miestą.

Šis turnyras, kaip anksčiau sakiau, yra tas, kuriame dalyvaujame trečius, ketvirtus metus iš eilės, tad tai reiškia, kad jis yra mūsų tvarkaraštyje ir jeigu viskas gerai pasiseks – tikrai sugrįšime“, – po pergalingo finalo pasakojo „Dainavos“ ekipos žaidėjas Justinas Pileckas, rašoma pranešime spaudai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dieną aktyviai praleidę sporto veiklose vakare visi susirinko prie atnaujinto ežero. Vakare įvyko „Kitokie pašnekesiai“ su Jonu Karaliumi apie sveiką gyvenseną, po jo žmonės mėgavosi muge, jodinėjo žirgais ir žinoma maudėsi ežere, susirinkusius nuo „Toras“ scenos džiugino atlikėjas Radži bei grupė Marabu, o šventę vainikavo fejerverkai.

Renginio organizatoriai ragina visus miestelius nepasiduoti esamai situacijai pasaulyje, rasti būdų pasilinksminimui ir savo mietelio puoselėjimui. Organizacija „Būk geresnis“ dėkoja renginio mecenatui siuntų pervežimo įmonei „Toras“, Pasvalio miesto savivaldybei, Giedrei Šakalevičienei, Ugnei Bartašiūtei, Vaivai Jareckienei, Donatui Rapkevičiui, Donatui Matuzevičiui, Aukštaityjos medienai, Pumpėnų bendruomenei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų