REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Mėgstantiems jūros gėrybes, tai bus puikus pasirinkimas vakarėliui su draugams. Traškūs kalmarų žiedai su pasirinktu padažu nepaliks abejingų“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

„Mėgstantiems jūros gėrybes, tai bus puikus pasirinkimas vakarėliui su draugams. Traškūs kalmarų žiedai su pasirinktu padažu nepaliks abejingų“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 8 vnt. šviežių ar šaldytų kalmarų file; 150-200 g miltų; 1 a.š. kajeno pipirų; druskos, maltų juodųjų pipirų; 4 kiaušinių baltymų; 2 raudonųjų čili pipirų; 1 nedidelės citrinos.

Padažui: 2 v.š. majonezo; 2 v.š. natūralaus jogurto; 1 išspaustos česnako skiltelės; citrinos sulčių pagal skonį; žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų; druskos.

Kambario temperatūros kalmaro file gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite nestorais žiedais. Dubenyje sumaišykite miltus su kajeno pipirais, druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. 

Kitame dubenyje lengvai paplakite kiaušinio baltymus. Merkite kalmaro žiedą į baltymų plakinį, tuomet į miltų mišinį ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Taip pat iškepkite čili pipirus ir citriną. Patiekite iš išvardintų ingredientų paruoštu padažu. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų