REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar pastebėsite šioje padangoje besislepiančią 30 metrų ilgio gyvatę? Tailande baisus pitonas pasislėpė padangoje, prieš tai nužudęs šeimos augintinę katę.

Ar pastebėsite šioje padangoje besislepiančią 30 metrų ilgio gyvatę? Tailande baisus pitonas pasislėpė padangoje, prieš tai nužudęs šeimos augintinę katę.

REKLAMA

Kraujo ištroškęs roplys slepiasi tarp lapų ir žemių, todėl jį nuotraukoje pastebėti labai sunku net ir žinant, kad jis tikrai čia. Bet bebaimis gaisrininkas Jirawatas Iamlamai (28) sulaukęs pagalbos skambučio pitoną pagavo be jokių problemų. Su juo susisiekė Harithat Kruyai (46), kai dingo jo katė.

Į įvykio vietą atvykęs gaisrininkas raudona liemene ir tatuiruote ant rankos su užrašu „gyvačių tramdytojas“ įtarė, kad roplys naminį gyvūnėlį gali būti suėdęs. Jis 10 metrų ilgio pitoną rado besislepiantį padangoje, tuomet viena ranka jį paėmė ir ištraukė.

Jirawatas sakė, kad dėl šalį siaubiančių audrų vis daugiau gyvačių maisto ir prieglobsčio ieško gyvenamuosiuose namuose. Jis sako: „Pastaruoju metu gauname nemažai iškvietimų dėl gyvačių, todėl svarbu, kad žmonės jų neerzintų ar nebandytų patys jų pagauti – tai gali būti labai pavojinga.“

REKLAMA
REKLAMA

Pitonai yra nenuodingi smaugliai, kurie paprastai medžioja nedidelius žinduolius ir paukščius, auką pačiupdami aštriais dantimis, o tada savo kūnų apsivydami aplink grobį ir jį spausdami tol, kol gyvūnas uždūsta. Žmonių pitonai paprastai nepuola, nebent jaustų pavojų.

REKLAMA

„National Geographic“ skaičiavimais Birmos pitonai, kilę iš Pietryčių Azijos, gali išaugti net iki 7 metrų ir sverti iki 90 kg. Šiuo metu dar nepatvirtina, kurios rūšies pitonas slėpėsi padangoje, rašoma thesun.co.uk.

Praėjusį mėnesį milžiniška gyvatė mirtinai užsmaugė mokyklinio amžiaus berniuką, kuris Indonezijoje tiesiog vaikščiojo su draugais. Gegužės mėnesį pasirodė siaubą keliančios peralkusio pitono, ėdančio vargšą oposumą gyvenamojo namo kieme, Australijoje, nuotraukos.

Tuo tarpu vienas tėtis iš Glosteršyro, Didžiosios Britanijos, praėjusiais metais pademonstravo, kad pitonų visai nebijo – jis namuose laikė 5,5 metrų ilgio pitoną, kurį vadino Hexie. Gyvatė šeimos ūkyje ėdė ožkas ir stirnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų