Justina agurkus marinuoja šiuo būdu: jo išmokė mama

„Jau keli metai iš eilės marinuoju agurkus pagal šitą receptą, šiandien dalinuosi juo ir su jumis. Receptą turiu iš mamos. Tiesa, čia ne tas atvejis, kai receptas keliauja iš kartos į kartą. Mama ji gavo prieš kelis metus iš pažįstamų. Būtent tokiu būdu marinuotus agurkus valgo visa šeima, ypač vaikai“, – sako tinklaraščio „Baltoje lėkštėje“ autorė Justina.

Marinuoti agurkai (Nuotr. Baltoje lekštėje)

Į stiklainį: krapų; juodųjų serbentų lapų; vyšnių lapų.

Marinatui, 1 litrui vandens: 2 valg. šaukštų druskos (plokščio, be kalnelio); 1 valg. šaukšto cukraus (plokščio, be kalnelio); 100 g acto (9%).

Prieskonių: juodųjų pipirų; žirneliai; česnako skiltelių.

Į stiklainį sudedame lapus, krapus, išplautus ir nusausintus agurkus.Užverdame vandenį, suberiame druską ir cukrų. Verdame, kol viskas ištirps. Nuimame verdantį vandenį nuo ugnies ir pilame į stiklainį ant agurkų, uždengiame dangteliu (bet neužsukame, tiesiog, kad nieko neįkristų). Paliekame apie 2–4 val., kol atauš.

Išpilame marinatą atgal į puodą ir vėl verdame. Į stiklainius įdedame juodųjų pipirų žirneliais, kelias česnako skilteles. Užvirus marinatui, įpilame acto, išmaišome. Nuimame nuo ugnies ir vėl pilame į stiklainius ant agurkų iki pat stiklainio viršaus (kad viską apsemtų). Užsukame dangteliais ir viskas.


Rašyti komentarą...
V
Vilija
2020-07-20 16:36:29
Pranešti apie netinkamą komentarą
Geras receptas agurkų marinavimo. Tik pipirus ir lauro lapus dedu į verdantį vandenį, nes nebūna jie sterilūs. Šis receptas pas mus jau jau apie 40 metų.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (1)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų