REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įžymybės mėgino naudoti obuolių sidro actą svorio metimui. Taigi ar jis gali turėti įtakos jūsų liemens apimtiems sumažėjimui? Čia yra viskas, ką reikia žinoti

Įžymybės mėgino naudoti obuolių sidro actą svorio metimui. Taigi ar jis gali turėti įtakos jūsų liemens apimtiems sumažėjimui? Čia yra viskas, ką reikia žinoti

REKLAMA

Garsenybės ir nuomonių formuotojai mėgino gerti obuolių sidro actą, kad numestų svorio.

Kai kurie mano, kad šis rūgštus skystis padeda jiems lieknėti. Taigi, norėdami įtraukti jį į savo racioną, jie praskiedžia nedidelį kiekį skysčio vandeniu ir kiekvieną rytą išgeria.

Victoria Beckham, Kim Kardashian ir Cheryl yra išbandžiusios šį metodą.

Tačiau ar moksliniai tyrimai ir sveikatos specialistai sutinka, kad obuolių sidro actas yra veiksmingas metant svorį?

Štai viskas, ką reikia žinoti.

Kurios įžymybės sako, kad obuolių sidro actas padėjo jiems sulieknėti?

2017 m. Victoria Beckham atskleidė, kad obuolių sidro actas yra jos kasdienybės dalis.

Savo „Instagram“ istorijose ji pasidalino acto nuotrauka, užrašydama įrašą: „Būk drąsus! Du šaukštai pirmas dalykas ryte ant tuščio skrandžio!“

REKLAMA
REKLAMA

Ji rekomendavo konkrečios firmos obuolių sidro actą, kuris yra tas pats produktas, kurį Kim Kardashian reklamavo savo paskyroje.

Tuo tarpu Cheryl kalbėjo apie tai, kaip ji laikosi tokios dietos.

Ji sakė, kad vartoja „obuolių sidro actą“: „Aš vieną ar du kartus jo išgerdavau ir pamiršdavau. Jūs turite tai padaryti keletą mėnesių, kol pamatysite rezultatus“.

REKLAMA

Katy Perry ir Jennifer Aniston taip pat pastebėjo naudą naudojant obuolių sidro actą.

Ar obuolių sidro actas iš tikrųjų padeda numesti svorio?

Kai kuriais tyrimais nustatyta, kad actas gali skatinti svorio metimą mažindamas cukraus kiekį kraujyje, mažindamas insulino kiekį, slopindamas apetitą ir gerindamas medžiagų apykaitą.

Taip yra dėl acto rūgšties, kuri yra pagrindinis aktyvusis obuolių sidro acto komponentas. Viename šaukštelyje yra tik trys kalorijos, todėl nereikia jaudintis dėl kalorijų pertekliaus.

12 savaičių tyrimas, kuriame dalyvavo 144 nutukę japonai, kasdien vartoję obuolių sidro actą, numetė svorį.

REKLAMA
REKLAMA

Svetainėje „Healthline“ pateiktame tyrime nustatyta, kad kasdien reikia suvartoti po vieną ar du šaukštus, norint numesti svorio.

Tuo tarpu kitame 175 žmonių tyrime nustatyta, kad išgėrę du šaukštus obuolių sidro acto per tris mėnesius neteko 1,2 kg.

Vis dėlto verta paminėti, kad kai kurie tyrimai dėl obuolių sidro acto yra perspektyvūs. Daugelis ekspertų mano, kad vis dar nepakanka įrodymų, jo ryšiui su svorio metimu.

NHS svorio metimo ir sveikatos konsultantas Sally Nortonas mano, kad obuolių sidro actas gali atlikti nedidelį vaidmenį svorio kontrolėje.

Dr. Sally pasakojo „Daily Star Online“: „Kai kuriuose tyrimuose buvo įrodyta, kad obuolių sidro actas padeda kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje, kuris gali vaidinti nedidelį vaidmenį kontroliuojant svorį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau fermentuotas actas gali turėti žalingą poveikį jūsų žarnyno bakterijoms, todėl verta įtraukti jį į bendrą sveiką mitybą“.

Kaip ir daugelį kitų dalykų, obuolių sidro actą geriausia vartoti saikingai, nes tai gali sukelti šalutinį poveikį. Pavyzdžiui, dėl didelio rūgštingumo lygio jis gali pažeisti dantis.

Obuolių sidro actas tikrai nėra stebuklingas sprendimas norint numesti svorio, tačiau gali būti naudinga jį įtraukti į sveiką mitybą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų