REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Andrius Tričius Lietuvos Nepriklausomybės jubiliejų švenčia dovanodamas ypatingus peilius iškiliausioms asmenybėms
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Išskirtinių peilių gamintojas Andrius Tričius Lietuvos Nepriklausomybės jubiliejų švenčia dovanodamas ypatingus peilius iškiliausioms asmenybėms „Kiekvienas kuriame savo valstybę“ 

11

Išskirtinių peilių gamintojas Andrius Tričius Lietuvos Nepriklausomybės jubiliejų švenčia dovanodamas ypatingus peilius iškiliausioms asmenybėms „Kiekvienas kuriame savo valstybę“ 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi galėdamas su savo komanda prisidėti prie nepriklausomos Lietuvos jubiliejaus minėjimo. Vertindami mūsų nepriklausomos valstybės nueitą kelią aiškiai suprantame, kad jį įveikė konkretūs žmonės savo pasiaukojamu darbu ir tarnyste savo tėvynei. Tai konkretūs vardai ir veidai, norisi juos garsiai įvardyti. Jie to nusipelnė. Inicijuotas socialinis projektas - per 30 metų labiausiai nusipelniusių trisdešimties Lietuvos žmonių rinkimai tegu būna paskatinimas kitiems kurti ir puoselėti mūsų valstybę “, – sveikindamas su jubiliejumi kalbėjo nišinių peilių gamintojo „TRC KNIVES“ vadovas Andrius Tričius. 

REKLAMA

30 peilių su valstybine heraldika Lietuvos herojams 

Vasario pabaigoje nepriklausomos Lietuvos 30-mečio proga tv3.lt portalas pakvietė skaitytojus išrinkti 30 žmonių, kurie labiausiai prisidėjo prie laisvos Lietuvos, kokioje dabar gyvename, sukūrimo. Pavasarį buvo išrinkti ir paskelbti 30 iškiliausių, kurie tv3.lt portalo skaitytojų ir „TRC KNIVES“ nuomone labiausiai verti padėkos. Dabar, po karantino, prasminga iniciatyva įgavo pagreitį - ekskliuzyviniai rankų darbo peiliai, papuošti valstybine heraldika įteikinėjami visiems išrinktiems Lietuvos valstybės herojams. 

REKLAMA
REKLAMA

Laisvės kūrimas ir užtikrinimas – nesibaigiantis darbas 

„Netikėtas, bet įdomus reikalas“, - savo Facebook paskyroje atsiėmęs peilį mintimis dalinosi Ukrainą remiančios organizacijos „Blue/ Yellow“ vadovas Jonas Ohmanas. „Priimdamas tokią dovaną, jaučiuosi pagerbtas kaip reikiant. Tuo pačiu – kuklinuosi. Pažįstu aibę žmonių, kurie tyliai, bet ženkliai prisidėjo ir prisideda prie minėto reikalo, kartais itin sudėtingomis sąlygomis. 

Priimkite mano nuoširdžiausią pagarbą už tai, ką padarėte ir darote. Įrašas ant peilio - "Atiduok Tėvynei, ką privalai" - įpareigoja. Prisimindami žmones, kurie ėjo tuo keliu anksčiau istorijoje žinome, kad laisvės kūrimas ir užtikrinimas yra nesibaigiantis darbas. Ji niekada neateina savaime. Niekada negali būti visiškai užtikrintas, kad laisvė rytoj bus taip pat lengvai prieinama kaip šiandien. Mano ir mano bendražygių darbas Ukrainoje, užtikrinant ir Lietuvos laisvę, dar toli gražu nebaigtas“, - džiaugdamasis įvertinimu kalbėjo Jonas Ohmanas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„TRC KNIVES“ peilis – prizas „Laisvė“ 

Dėkodama už įvertinimą politikė Rasa Juknevičienė sakė, jog įteiktas peilis yra ypatingas, nes jis yra prizas “Laisvė”. “Tokius peilius, beje, naudoja ir mūsų spec. pajėgų kariai, juos perka nemažai užsienio valstybių. Bet čia ne peilių reklama. “TRC KNIVES” įkūrėjas Andrius Tričius yra iš Ukmergės. Beje, grįžęs iš emigracijos į Tėvynę, nes norėjo vaikus lietuviškai mokyti. Andrius sumąstė, kad Kovo 11-osios trisdešimtmečio proga apdovanos savo peiliais trisdešimt žmonių, dirbusių dėl laisvės. Tv3.lt portalas darė apklausą ir kažkaip pakliuvau šeštu numeriu. Neblogai”, - šypsodamasi kalbėjo Rasa Juknevičienė. 

REKLAMA

Ypatinga simboliška graviruotė 

„Džiaugiuosi, kad jaunimas prisimena partizanus ir mūsų kovą už laisvę. Man šis išgraviruotas šūkis yra ypač brangus“,- džiaugėsi simbolika partizanas J. Jakavonis- Tigras. 

Ant peilio ašmenų išgraviruotas Vytis ir 1949 m. vasario 16 –osios Lietuvos Laisvės Kovų Sąjūdžio deklaracijos devizas: “Atiduok Tėvynei, ką privalai“. Prasmingiems žodžiams graviruoti pasirinktas 1918 m. nepriklausomybės akto šriftas. 

“Smagiai pasišnekėjom su Andriumi Tričiumi ir Alku Paltaroku apie partizanus. Pasigyriau, kad iš savo kadencijos Krašto apsaugos ministerijoje darbų labiausiai didžiuojuosi Minaičių memorialu. Pasigyriau, nes jie patys kalbą apie tą ypatingą vietą pradėjo. Aišku, ir mamos knygą padovanojau”, - dalinosi susitikimo įspūdžiais politikė Rasa Juknevičienė. 

REKLAMA

Istorijos profesorius Alfredas Bumblauskas džiaugėsi ypatinga dovana ir pasakojo, jog peilis viduramžiais Lietuvoje buvo kario ekipuotės dalis, juos nešioję ir kilmingieji. Peilis istoriškai yra svarbus kario atributas. 

„TRC KNIVES” kolektyvo išrinkti laisvės kūrėjai 

Vytautas Landsbergis, Valdas Adamkus, Dalia Grybauskaitė, Gitanas Nausėda, Audrius Butkevičius, RasaJuknevičienė, Liudas Mažylis, Edmundas Jakilaitis, Juozas Jakavonis-Tigras, Valdemaras Rupšys. 

Tv3.lt portalo lankytojų išrinkti laisvės kūrėjai 

Česlovas Juršėnas, Andrius Kubilius, Antanas Terleckas, Vygaudas Ušackas, Alfredas Bumblauskas, Libertas Klimka, Vytautas Sirvydis, Virginijus Šikšnys, Virgilijus Alekna, Rūta Meilutytė, Arvydas Sabonis, Žydrūnas Savickas, Andželika Cholina, Asmik Grigorian, Oskaras Koršunovas, Gintaras Rinkevičius, Jonas Kronkaitis, Danutė Lapėnaitė, Daiva Morozovienė, Jonas Ohmana, Jonas Vytautas Žukas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienas kuriame savo valstybę 

„Tebūnie tai mano indėlis į šią svarbią Lietuvos šventę“ – sakė jaunas vyras, kurio gaminamus peilius įvertino ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio medžiotojai, aktyvaus laisvalaikio mėgėjai, kariškiai. Unikalių, aukščiausios kokybės lietuviškų peilių gamybos įmonė „TRC KNIVES“ Lietuvos Nepriklausomybės 30-mečiui specialiai pagamino lietuviška atributika papuoštus peilius, kuriais apdovanojami 30 apklausoje išrinktų labiausiai Lietuvai nusipelniusių asmenybių. 

Vos 6 žmonių dirbtuvėse kuriami ir rankomis ištobulinami peiliai iš Ukmergės keliauja į JAV, Kiniją, Suomiją, Ispaniją, Italiją ir kitas pasaulio šalis. Kai kurių išskirtinių jų modelių gali tekti palaukti net metus, o už juos sumokėti 500 ir didesnę eurų sumą. Andriaus Tričiaus kurtus „TRC KNIVES“ militaristinius peilius naudoja Lietuvos specialiosios pajėgos „Aitvaras“, jais mūsų šalį reprezentuoja Lietuvos kariuomenė, o kai šie peiliai buvo sertifikuoti NATO, jais susidomėjo ir Vokietijos kariuomenė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų