REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
4
Marinuoti svogūnai (nuotr. vakavimas.lt)

Jeigu mėgstate marinuotus svogūnus, jų užsimarinuoti galite ir patys. Irina pasidalijo receptu, kuris leis pasigaminti skanius ir prie visko tinkančius svogūnėlius.

4

Jeigu mėgstate marinuotus svogūnus, jų užsimarinuoti galite ir patys. Irina pasidalijo receptu, kuris leis pasigaminti skanius ir prie visko tinkančius svogūnėlius.

REKLAMA

Daugelis esame įpratę sodinti svogūnus pakankamai dideliais tarpais vienas nuo kito. Aš sodinu labai tankiai, o tarp eilių palieku apie 40 cm. Vėliau, paaugus svogūnų laiškams jų neskinu, bet retinu, išraudama su visa galvute. Jų pakanka ir sočiai prisivalgyti, ir dar atsargas žiemai pasiruošti. Ravėjimo bei purenimo mažiau“, – sako Irina.

Kadangi svogūnų priauga daug, Irina dalį jų marinuoja šiuo receptu:

Reikės: 2 kg svogūnų galvučių, 2 galvutės česnakų, 2 čili pipirai (kadangi šviežių dar neturi, tai naudoja džiovintus).

1 litrui vandens: 2 v.š. druskos, 3 v.š. cukraus, 250 ml obuolių acto, 10 juodųjų pipirų žirnelių, 2 gvazdikėlių, 3 lauro lapai, 2 v.š. aliejaus ir porą krapų žiedynų.

REKLAMA
REKLAMA

Blanširuokite nuluptus svogūnus: suberkite juos trims minutėms į verdantį vandenį, po to iškart perliekite šaltu ir, nuvarvinus per sietelį, sudėkite į stiklainius kartu su česnakais ir čili pipirais. Užpilkite šiek tiek atvėsusiu marinatu (krapus ir lauro lapus išmetu), indelius sustatykite į puodą ir kaitinkite po užvirimo 5 min.

Svogūnų laiškus džiovinu prieskoniams arba šaldau. Šaldytų svogūno laiškų receptą rasite čia. Taip pat galima marinuoti griežinėliais pjaustytus svogūnus. Tuomet blanširuoti nereikia. Marinuotus svogūnus valgome su mėsos ar žuvies patiekalais, naudojame salotoms ar picai.

Šaltinis: vakavimas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų