REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Daugeliui žmonių darbas ar mokymasis iš namų tapo neatsiejama kasdienio gyvenimo dalimi. Jie ištisas valandas praleidžia neatsitraukdami nuo mažo kompiuterio ar mobiliojo telefono ekrano, taip gadindami akis.

Daugeliui žmonių darbas ar mokymasis iš namų tapo neatsiejama kasdienio gyvenimo dalimi. Jie ištisas valandas praleidžia neatsitraukdami nuo mažo kompiuterio ar mobiliojo telefono ekrano, taip gadindami akis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Todėl daug kam vertėtų pagalvoti apie pokytį – kodėl nepradėjus naudoti didesnio ekrano? Tai galėtų būti „LG Electronics“ pažangusis LG „NanoCELL“ televizorius, užtikrinantis aukščiausios klasės 4K arba 8K kokybę, tikslias spalvas ir platesnį žiūrėjimo kampą. Į didelį ekraną vienu metu gali žiūrėti keli žmonės – tokiu atveju nereikės jaudintis dėl skirtingos vaizdo kokybės.

REKLAMA

Kasdien dirbdami ar mokydamiesi žmonės paprastai bent 5 valandas per dieną praleidžia su išmaniaisiais įrenginiais, o tai gerokai išvargina akis. 8K raiškos „NanoCell“ televizorius užtikrins itin detalų vaizdą, o ekrano ryškumas prisitaikys prie kambario apšvietimo, todėl akys mažiau pavargs. 3 kartos „α9“ procesorius veiksmingai pagerina raišką ir leidžia žemesnės kokybės turinį žiūrėti lyg 8K kokybės vaizdą, akivaizdžiai patobulindamas bet kokio turinio – nuotolinės pamokos, konferencinio darbo skambučio ar kt. – detalumą ir kontrastą. Be to, priešingai nei įprastuose televizoriuose, „NanoCell“ ekranuose naudojama IPS technologija. IPS ekranas leidžia mėgautis tiksliomis spalvomis ir nepriekaištinga vaizdo kokybe, nesvarbu iš kokios vietos ir kokiu kampu žiūrėsite.

REKLAMA
REKLAMA

Naujasis novatoriško dizaino „NanoCell“ televizorius sukurtas taip, kad atkurtų įspūdingos kokybės vaizdą. Dėl patobulinto veikimo ir „α9“ procesoriaus palaikomų funkcijų su dirbtiniu intelektu filmai, sporto laidos ir vaizdo žaidimai rodomi dar gražiau. LG „NanoCell“ televizoriuose integruota „Dolby Atmos“ garso sistema atkuria realistišką 3D garsą, todėl labai lengva įsijausti į matomą turinį. Be to, pažangiausios „WebOS Smart TV“ funkcijos leidžia srautiniu būdu siųstis mokymuisi ar darbui reikalingą turinį. LG „WebOS“ televizoriuje rasite įtaisytąją interneto naršyklę, taigi daugeliu atvejų televizorius atstos kompiuterį ar mobilųjį telefoną. O kaip patogu televizoriuje dubliuoti telefono ar kompiuterio ekraną! Tai itin paprasta naudojantis nuotolinio valdymo pulteliu „Magic Remote“. Jį galima naudoti ir kaip kompiuterio pelę, kuriai nereikia jokio paviršiaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne mažiau svarbus ir elegantiškas „NanoCell“ televizoriaus dizainas. Televizorius gražiai įsiterps į bet kurių namų interjerą ir prisidės prie modernios kambario atmosferos. Naujausi „NanoCell“ 4K ir 8K televizoriai gaminami įvairių dydžių ir su įvairiomis dizaino detalėmis, todėl pirkėjai turi didelį pasirinkimą.

Kompiuteriai, išmanieji telefonai ir kitokie išmanieji įrenginiai yra naudojami mokymosi procese, bet kai jauni žmonės intensyviai susiduria su nuo jų sklindančia mėlyna šviesa, akys yra priverstos labai įsitempti. Optometristas ir „LG Electronics“ ekspertai paaiškina mėlynos šviesos keliamus pavojus ir tai, ką tėvai gali padaryti, kad pasirūpintų vaikų akių sveikata.

REKLAMA

Mėlynos šviesos įtaka regėjimui

Mėlyna šviesa, kaip tokia, nėra žalinga akims, adekvačiais kiekiais ji net reikalinga regėjimui, tačiau labai intensyvi mėlyna šviesa yra laikoma pavojinga. Ekranai skleidžia labai intensyvią mėlyną šviesą ir tai gali turėti įtakos rimtam regos sutrikimo vystymuisi, jei per dideli kiekiai pasiekia tinklainę. Didžiausia žala vaikų ir jaunų žmonių regėjimui nėra sukeliama mėlynos šviesos, bet artumo, kuris sukelia akių įtampą žiūrint į ekranus. Tyrimų duomenimis, mėlyna šviesa blokuoja miego hormonus ir todėl yra žalinga natūraliam miego ciklui. Todėl jūs turėtumėte nežiūrėti į ekranus bent dvi valandas prieš miegą, kitaip vaikams ir jauniems žmonėms gali būti sunku užmigti.

REKLAMA

Nuotolinis mokymasis naudojant išmaniuosiuos įrenginius

Rekomenduojama, kad 5–16 metų vaikai ir jauni žmonės prie ekranų nepraleistų daugiau kaip 2 valandų per dieną. Taip pat svarbu daryti reguliarias pertraukas kas 20 minučių, praleistų prie ekrano. Nors sveikatos organizacijų iškelti kriterijai atrodo gana griežti, jie yra labai svarbūs, siekiant, kad vaikams neišsivystytų trumparegystė. Kasdienis mokymosi su išmaniaisiais įrenginiais procesas trunka bent 5 valandas per dieną, bet svarbu paminėti, kad prieš tai nurodyti apribojimai negalioja televizoriams, taigi, rekomenduojame mokymosi procesui reikalingą turinį perkelti į televizoriaus ekraną. Pavyzdžiui, LG televizoriai patogiai jungiasi prie mobiliųjų įrenginių, šitaip padėdami geriau išvengti akių įtampos. Taip pat, modernių 4K televizorių raiška atvaizduoja puikios kokybės vaizdą, ekrano šviesumas yra pritaikomas prie kambario ir taip mažiau išvarginamos akys. Kai žiūrime į televizorių, svarbiausia yra išlaikyti bent 2 metrų atstumą nuo ekrano ir laikytis principo – kuo didesnis ekranas, tuo toliau nuo jo turėtumėte būti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką galima padaryti, siekiant išvengti jaunų žmonių regėjimo sutrikimų rizikos?

Tėvai turėtų riboti laiką, kurį jie praleidžia prie ekranų, ir dirbdami su jais daryti reguliarias pertraukas. Rekomenduojama per tokias pertraukas žvelgti į tolį, pavyzdžiui, pro langą. Nelaikykite ekrano per arti akių ir laikykite alkūnę sulenktą bent 90-ies laipsnių kampu, kuomet laikote rankose telefoną arba planšetę. Jei įmanoma, geriausia naudoti kompiuterį arba televizorių, kuris yra toli nuo jūsų akių, vietoj to, kad žiūrėtumėte į mažą savo išmaniojo telefono ekraną. Mėlynos šviesos intensyvumą galite reguliuoti ir įrenginio nustatymuose. Pavyzdžiui, LG televizoriai turi puikiai veikiančią interneto naršyklę, kuria galite naudotis be kitų įrenginių pagalbos. Šiandien, didelė dalis mokymosi ir švietimo paslaugų yra paremtos specifine internetine sąsaja, kuri reikalauja gero interneto greičio ir tinkamo įrenginio su naršykle – modernūs televizoriai turi visas šias funkcijas. Taip pat, „LG Smart TV“ platforma WebOS turi visas modernias funkcijas, kurių jums gali prireikti, ir puikiai veikia dėl ypatingo kelių branduolių procesoriaus.

REKLAMA

Iš kitos pusės, tie, kurie nešioja akinius, gali užsisakyti mėlyną šviesą blokuojančius akinius, kurie sumažina mėlynos šviesos intensyvumą. Niekuomet nežiūrėkite į ekranus tamsiame kambaryje. Ne ką mažiau svarbu ir tai, kad vaikai turėtų bent valandą per dieną praleisti lauke.

Techniniai sprendimai namams

Vienas sprendimų gali būti „LG Display“ sukurti OLED televizoriai – jie turi akims tinkamus ekranus, kurie yra tarptautinių specialistų pripažinti kaip naudingi akių sveikatai. Šviesa, skleidžiama „LG Display“ 65 colių OLED ekranų yra sudaryta tik iš 34 % mėlynos šviesos ir tai yra 50 % mažiau negu įprasta. Nors aukščiausios specifikacijos 65 colių LCD ekranai skleidžia 64 % mėlynos šviesos, „LG Display“ OLED ekranai skleidžia tik pusę tiek.

Vienas iš OLED monitorių ir foninio apšvietimo ekranų privalumų yra tas, kad „LG WOLED“ skydeliai skleidžia baltą šviesą, kuri pereina per raudoną, žalią ir mėlyną filtrus, priešingai nei LED-LCD televizoriuose, kurie dažniausiai skleidžia labai ryškią mėlyną šviesą ir naudoja mėlynai-violetinį LED foninį apšvietimą, kuris pereina per raudoną ir žalią filtrus arba kvantinius taškus, siekiant sukurti visą spalvų paletę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų