REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Septynerių metų mergaitė mirė po to, kai ją su mama besiirstančias valtimi upėje srauni srovė nunešė kriokliu žemyn.

Septynerių metų mergaitė mirė po to, kai ją su mama besiirstančias valtimi upėje srauni srovė nunešė kriokliu žemyn.

REKLAMA

Tragišką incidentą Škotijoje išgyvenusi mažosios Freyos Skene mama pasakojo, kaip desperatiškai laikėsi įsikibusi akmenų, bandydama išgelbėti dukrą. Po nelaimingo atsitikimo upėje mergaitė buvo skubiai išvežta į ligoninę, bet netrukus mirė.

Gedinti jos mama Brooke Reid (26) sakė: „Buvau su Freya visą naktį ir didžiąją dalį dienos prieš jos mirtį. Visi padarė viską, ką galėjo – esu labai dėkinga mums padėjusiems gelbėtojams.

Mes su Freya pakliuvome į nelaimingą atsitikimą – srovė mus nunešė į keletą krioklių. Irstėmės ramioje upėje, kai staiga lyg iš niekur atsiradusi srovė pradėjo mus nešti.

Kol buvome nešamos upe desperatiškai bandžiau įsikibti kiekvieno akmens, bet labai greitai atitolome viena nuo kitos. Man pasisekė, kad likau gyva – deja, mano mažoji mergaitė žuvo. Manau, kad tai nutiko akimirksniu.“

REKLAMA
REKLAMA

Ji prisiminė tą akimirką, kai pati užstrigo prie akmenų ir žiūrėjo, kaip jos partneris Seanas traukia Freyą iš vandens, bet mama jau tada žinojo, kad per vėlu.

REKLAMA

Sugniuždyta mama pridėjo: „Tikiu, kad likau gyva ne veltui – padarysiu viską, kad mano dukra manimi didžiuotųsi, ir žinau, kad ji paliko pėdsaką visų mūsų širdyse – ji buvo gera, rūpestinga, gyvybinga ir ryžtinga mergaitė.

Labai jos pasiilgsiu, dabar net neįsivaizduoju, kaip reikės gyventi be jos, bet su šeima padarysime viską, kad jos atminimas visada išliktų gyvas. Visų prašau duoti mums laiko. Šiuo metu dar vis bandome susitaikyti su tuo, kas atsitiko.“

„Gražiausiam atsisveikinimui su Freya, kokio ji nusipelnė“ taip pat pradėtos rinkti aukos. Aukų rinkimo puslapyje Freya apibūdinama kaip „nuostabi, švytinti princesė, kuriai patiko visi gražūs dalykai“.

REKLAMA
REKLAMA

Mama – sugniuždyta

„GoFundMe“ puslapyje, kuriame renkamos aukos Freyos atminimui, per vieną vakarą buvo surinkta daugiau nei 7000 £ – dabar planuojama mergaitės laidotuvėse turėti žirgą ir karietą, kaip jai būtų patikę, rašoma thesun.co.uk.

Policijos atstovas sakė: „Pirmadienį, liepos 6 dieną, apie 18 val. 50 min. policijos pajėgos buvo iškviestos gelbėti dviejų skęstančių žmonių Dunkelde, Škotijoje.

Greitosios pagalbos darbuotojai į ligoninę išvežė septynių metų mergaitę ir 26 metų amžiaus moterį. Deja, netrukus buvo patvirtinta, kad mergaitė mirė.

Moters sužeidimai gyvybei pavojaus nekėlė, ji netrukus buvo paleista iš ligoninės. Šiuo metu aiškinamės įvykio aplinkybes, tačiau nėra pagrindo dėl mergaitės mirties kam nors pareikšti įtarimus. Pareigūnai prašo visus liudininkus bei asmenis, turinčius informacijos apie šį įvykį ir dar nekalbėjusius su policija, skambinti Škotijos policijai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų