Viktorija vištienos petukus gamina šiuo būdu: šeimai – skaniausias patiekalas

„Ši vištiena mums yra skaniausias patiekalas. Pradedi ir negali sustoti, kol nesusitinki ties paskutiniu petuku, kuriuo nepasidalini. Šįkart sugudravau ir vištieną kepiau orkaitėje, o ne keptuvėje. Galiausiai tik sumaišiau su paruoštu padažu. Kitąkart kepsiu tik orkaitėj irgi“, – sako tinklaraščio „Viktorijos virtuvė“ autorė.

Vištienos petukai (Nuotr. Viktorijos virtuvė)

Reikės: Vištienos petelių; Vištienos prieskonių; Aliejaus; Miltų; Medaus; Sweet chilli padažo; Pomidorų padažo; Sezamo sėklų; Sviesto.

Vištienos petelius įtriname prieskoniais ir aliejumi. Užbėrę šiek tiek miltų gerai išmaišome, kad peteliai jais šiek tiek pasidengtų. Dedame į kepimo skardą ir šauname į įkaitintą 180° orkaitę bent 45 minutėms.

Paskui dar paskrudiname naudodami vėjelio funkciją. Keptuvėje ištirpiname sviesto gabaliuką, dedame šiek tiek medaus, pomidorų padažo ir užpilame sweet chilli padažiuku. Pakaitinus įberiame sezamo sėklų. Iškeptus petelius sumaišome su padažu ir tiekiame.

Skanaus!

 


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų