REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Manikas prisiminė mirusią kolegę: „Ji visada sakydavo, kad kenčia dėl meilės“ (nuotr. asm. archyvo)

Šeštadienio rytą Lietuvą apskriejo žinia apie lietuvių pamėgtos atlikėjos Erikos Škudzinskienės, geriau žinomos Lisauskienės pavarde, mirtį. Ši žinia buvo netikėta tiek kolegoms, tiek gerbėjams. Nors pastaraisiais metais atlikėja garsėjo skandalais, jos kolega ir bičiulis atlikėjas Aidas Manikas, sutiko portalui tv3.lt papasakoti, kokią Eriką jis nešiosis atmintyje.

6

Šeštadienio rytą Lietuvą apskriejo žinia apie lietuvių pamėgtos atlikėjos Erikos Škudzinskienės, geriau žinomos Lisauskienės pavarde, mirtį. Ši žinia buvo netikėta tiek kolegoms, tiek gerbėjams. Nors pastaraisiais metais atlikėja garsėjo skandalais, jos kolega ir bičiulis atlikėjas Aidas Manikas, sutiko portalui tv3.lt papasakoti, kokią Eriką jis nešiosis atmintyje.

REKLAMA

Pats Aidas Manikas apie senos kolegės mirtį sužinojo iš buvusio E. Škudzinskienės vyro šeštadienio rytą. Jis sako, kad tokios nelaimės akivaizdoje norisi atsiminti tik tai, kas buvo geriausia.

„Buvome bičiuliai, kolegos, koncertuodavome kartu. Tokią, kokią ją pažinojau anksčiau, ji buvo mielas, malonus žmogus. Tada ji visada būdavo pasitempusi, pasipuošusi ir buvo labai mylima žmonių“, – prisimena atlikėjas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Manikas pasakoja, kad E. Škudzinskienės karjera prasidėjo maždaug prieš 20 metų – tuomet ji pradėjo dainuoti vokalinėje grupėje, o vėliau pasirodė restoranuose. Kai atsirado radijo stotis „Pūkas“ Erikai atsivėrė naujos galimybės – eteryje atsirado jos dainos, o muzikiniai įrašai ėjo vienas po kito.

REKLAMA

„Ji turėjo labai daug gerbėjų, buvo mėgiama, vertinamas jos talentas. Aš manau, kad žmogų labai lengva nuteisti, o praeities skandalai nebuvo padaryti sąmoningai, o tiesiog taip atsitiko. Šiais laikais žmones alkoholis labai pražudo, o ypač moteris. Vieniems pavyksta atsitiesti, o kitiems, deja, ne.

Gaila, kad vėliau gyvenime taip nutiko. Žinoma, aš nesu Dievas ir negaliu nieko teisti, pats esu padaręs visokių dalykų gyvenime. Ji dainavo gerai, buvo labai perkami albumai. Ji buvo išleidusi 15 albumų, įskaitant audio kasetes. Buvo labai balsinga.

Bendravimas nutrūko, nes mes ėjome skirtingas keliais – aš savo ir ji savo, o jie buvo šiek tiek kitokie. Kai kurių jos gyvenimų vingių netoleravau, nes aš gyvenau toliau ir mokiausi iš savo klaidų, jas nugalėjau, o jai, matyt, tai nepavyko“, – apgailestauja A. Manikas.

REKLAMA
REKLAMA

Žavėjosi ja scenoje

Pirmasis A. Maniko ir E. Škudzinskienės susitikimas buvo „Pūko“ renginyje. Atlikėjai dalyvaudavo bendruose renginiuose, kuriuose nufilmuodavo jų atliekamas dainas ir jas rodydavo laidoje „Muzikinė vaivorykštė“.

„Aš asmeniškai su Erika susipažinau vėliau, nes iš pradžių tik žinojau, kad yra tokia dainininkė, matydavau ją laidose, sveikinimų koncertuose, nes vienu metu jos dainos mamai ir tėčiui buvo labai populiarios jose.

Mes pirmą kartą susitikome tame renginyje, o po to susitikimo Vilniuje, klube. Nuo to karto tekdavo ir į svečius atvažiuoti. Nėra tokios istorijos svajingos ar labai nuoširdžios, nes pirmą kartą susitikome renginyje. Tokiais atvejais pasisveikini, apsikabini su atlikėjais ir tiek. Taip buvo ir su Erika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau nereikia galvoti, kad mes buvome geriausi draugai – mes buvome bičiuliai ir kolegos. Vienas kitą vertinome – jai labai patiko mano dvi dainos ir ji jas klausydavo. Mes pasikalbėdavome apie gyvenimą, o ji visada sakydavo, kad kenčia dėl meilės ir šioje srityje jai nesiseka. Jos santuokos jai nebuvo mielos. Pasiguosdavo ji man, kad neranda to vienintelio, tikro žmogaus“, – prisimena A. Manikas.

Atlikėjas sako, kad visada žavėdavosi, kai scenoje pasirodydavo E. Škudzinskienė. Jam patikdavo jos blizganti apranga, jos išvaizda, pasitikėjimas savimi, o labiausiai žavėjo tai, kad moteris visų dainų žodžius bei muziką sukurdavo pati.

REKLAMA

„Man patiko jos kūryba, nes ji visas dainas ir muziką kūrė pati. Visus 15 albumų parašė pati. Pas mus yra stiprūs muzikos kūrėjai pvz, Burokas, Stalionis, Mamontovas kuria dainas ir muziką, man Erika irgi buvo fenomenas. Ji parašė tiek daug gražios muzikos, kurią mėgo žmonės“, – pasakoja jis.

Jautėsi įsimylėjusi

Tačiau kuriamos muzikos nepakako išgyventi, todėl E. Škudzinskienė vykdavo į užsienį dirbti. Prieš 7 metus ji sugrįžo iš Vokietijos į Lietuvą ir susipažino su Tomu.

„Mes tuo metu nelabai bendravome, bet susiskambindavome papasakoti, kaip sekasi. Vieną dieną aš sulaukiau skambučio ar gali pas mane atvažiuoti, nes nori paprašyti pagalbos. Ji pasakė, kad ruošiasi ištekėti už jauno vyro, už Tomo. Erika su vyru atvažiavo į svečius, atsivežė tortą ir vaisių, atsimenu, kad sakiau jai, jog nereikėjo, nes pats buvau šiek tiek pasiruošęs. Ji paprašė manęs būti vestuvių liudininku, aš iškart sutikau.

REKLAMA

Dabar, kai žmogaus nebėra, iš tikrųjų labai malonu prisiminti ją, kaip tą kartą – gražią, laimingą ir įsimylėjusią. Neskaitant metų yra didžiulė laimė rasti žmogų, kurį myli ir kuris tave myli. Aš labai galvojau, kad santuoka su Tomu ją pakeis. Matėsi, kad Tomas labai ją myli ir visada, kai tekdavo matyti mieste jie būdavo susikibę rankomis.

Man labai įstrigo tas džiaugsmas ir laimė, kai ji buvo atvažiavusi prašyti manęs būti liudytoju. Aš tikėjau, kad ji bus laiminga, bet prieš metus iš senų pažįstamų aš vis išgirsdavau, kad Erika atrodė liūdna, sunkiai atpažįstama, matėsi, kad kažkas negerai“, – sako jis.

Naujas šansas gyventi

Praėjus vos dviem metams po vestuvių šeimą ištiko nelaimė – pėsčiųjų perėjoje buvo partrenkta E. Škudzinskienė. Moteris patyrė labai rimtus sužalojimus – plyšo vidaus organai, prasidėjo vidinis kraujavimas ir stipri galvos trauma. Jos būklė buvo itin sunki ir tai, kad išgyveno prilygo stebuklui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jos vyras Tomas sėdėdavo palatoje po pusę dienos ir slaugydavo ją. Aš manau, kad meilė ir vyresniam žmogui tikrai egzistuoja, pagal tai, ką aš matydavau ligoninėje nuėjęs aplankyti Erikos. Pirmą kartą aplankiau ją reanimacijoje, ji padėkojo, kad nepamiršau.

Antrą kartą, kai lankiau Eriką po kelių savaičių, vėl radau Tomą. Tada mes pasikalbėjome linksmiau, pakalbėjome apie jos dainas. Kadangi aš esu tikintis žmogus, Erikai sakiau, kad jai yra duotas naujas Dievo šansas, kad pradėtų gyvenimą iš naujo ir į viską žiūrėtų kitaip. Erika sakė, kad tikrai gyvens kitaip ir tai buvo paskutinis kartas, kai susimatėme“, – pasakoja A. Manikas.

REKLAMA

Vėliau E. Škudzinskienė išvyko į reabilitaciją Palangoje, kurios metu paskutinį kartą susiskambino su A. Maniku.

„Po to aš jos nebemačiau jau prisikėlusios naujam gyvenimui. O šiaip ji nutikus nelaimei ar avarijoms visada mėgdavo juokauti ir sakydavo: „Ne, ne, manęs taip lengvai nepaims“. Aš sakiau, kad tikrai stebuklas, kad ji po tokios avarijos ir po komos atsigavo. Po to kažkas pasikeitė, ji labai dažnai pradėjo keisti numerius ir jai niekas negalėdavo prisiskambinti“, – sako atlikėjas.

Tačiau buvęs scenos kolega sako, kad atsimins ją tik iš gerosios pusės –  ir jo atmintyje ji visada bus pasitempusi, žvali.

„Kartais net sunku patikėti kaip pasikeičia žmogus į blogąją pusę ir iš aukštai krenta žemyn. Gaila, kad ji taip ir neatsitiesė“, – apgailestauja jis.

REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt primena, kad šeštadienio rytą mirė lietuvių atlikėja Erika Lisauskienė. Moteriai buvo 54-eri. Šią skaudžią žinią portalui tv3.lt patvirtino 3 patikimi šaltiniai, nenorėję atskleisti savo tapatybės. Pasak šaltinių, moteris buvo be išorinių smurto žinių, tačiau mirties priežastis kol kas nėra žinoma.

Prieš metus moteris buvo gulėjusi Kauno klinikose, kur jai buvo nustatyta kepenų cirozė. Pasak šaltinių, moteris buvo rasta kitame daugiabučio namo bute be išorinių smurto žinių. Prieš metus moteris mėnesį gulėjo Kauno klinikose, kur jai buvo nustatyta kepenų cirozė.

Tuomet moteriai buvo griežtai uždrausta vartoti alkoholį, tačiau ji nepaisė gydytojų draudimo, tad artimieji mano, kad būtent alkoholis ir atėmė moters gyvybę. Tikroji priežastis paaiškės antradienį, kuomet bus atliktas skrodimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų